<p>Backe Prosjekt, Selvaag Bolig og JM Norge hadde mange tilfredse kunder i 2017</p>

Disse boligprodusentene hadde mest tilfredse kunder i 2017

Backe Prosjekt til topps da Prognosesenteret onsdag kåret boligprodusentene med mest tilfredse kunder i 2017.

Den årlige kundetilfredshetsundersøkelsen til Prognosesenteret er delt i to kategorier, der det skilles mellom prosjektmarkedet og enkeltkundemarkedet.

Backe Prosjekt, Selvaag Bolig og JM Norge kapret pallplassene i prosjektmarkedet med en kundetilfredshet på henholdsvis 81, 79 og 78.

Maksimal oppnåelig score på kundetilfredsheten (KTI) er 100.

- Vinneren i fjor hadde en score på 76. Aktøren på tredjeplass i år har to poeng mer, så det er tydelig at det jobbes målrettet med å bli bedre hele tiden, sier Kåre Elnan, administrerende direktør i Prognosesenteret.

- Målrettet arbeid

I prosjektmarkedet inngår hele leilighetsmarkedet, mesteparten av småhusmarkedet og deler av eneboligmarkedet.

- Disse resultatene har ikke noe med flaks å gjøre. De handler om målrettet og langsiktig arbeid, påpeker Elnan.

Også i enkeltkundemarkedet har årets vinnere oppnådd høyere score enn fjorårets vinnere.

Prisen for årets beste prosjekt gikk til Semshagen av JM Norge. Prosjektet fikk en score på 94 i KTI, mens forårets vinner fikk en score på 92.

- Løfter bransjen

Kjell Kvarekvål, markeds- og kommunikasjonsdirektør i JM Norge, sier det er positivt at kundetilfredsheten blant boligkjøperne generelt er blitt bedre.

- Vi synes det er hyggelig for bransjen at resultatene er bedre enn i fjor. Det viser at bransjen er på vei opp. Det er seriøsitetsarbeid når vi jobber for tilfredse kunder, og det løfter bransjen, sier han.

Prognosesenteret kårer også en vinner i det såkalte EAT-markedet, som i hovedsak består i hovedsak av eneboliger. Årets vinner var Älvsbyhus med en score på 77.

Vinner av prisen for årets forhandler gikk til BoligPartner Ryfylke med en score på 96.

- Vi er naturligvis stolte over å ha et kontor som tar hjem denne gjeve utmerkelsen. 96 av 100 mulige poeng er eksepsjonelt sterkt. Vi gratulerer alle på kontoret med den gjeve utmerkelse, skriver kommunikasjonsdirektør Bjørnar Mickelson i BoligPartner i en e-post til Byggeindustrien.