Den siste omkomne hentet ut i Ålesund

Fredag ettermiddag ble den siste av de fem omkomne hentet ut fra rasblokken i Ålesund.

Dermed er alle de omkomne hentet ut etter at blokken ble tatt av ras og kollapset 26. mars. Ronny Boger Vike (35) er den eneste som fortsatt har status som savnet etter raset, men den omkomne som ble hentet ut fredag er ikke formelt identifisert.

Tungt arbeid
- Det var en meget krevende jobb å få ut den siste personen. Vi har brukt 15 timer fra vi identifiserte personen til vi klarte å hente ham ut, så det sier seg selv at det har vært en omfattende prosess. Lenge så det ut som om vi kom til å bruke minst en uke lenger på å finne den siste, sier operativ leder og brigadesjef Ståle Lindhart til NTB.

Redningsmannskapene måtte blant annet skjære seg gjennom to betongdekk. De startet arbeidet i tredje etasje, og måtte komme seg helt ned til første etasje, der personen lå.

- Vedkommende er fraktet Ålesund sykehus, og vil bli identifisert i løpet av de nærmeste dagene, sier operasjonsleder Ivar Inge Klefstad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Fra før er de omkomne Bjørn Olaf Rudi (52), Kristin Krogen (23), Unni Søreide Rudi (52) og Gro Pedersen (46) hentet ut fra blokken.

Lettet
Mannskapene som har jobbet på stedet i flere uker er lettet over at den siste personen nå er ute av blokken.

- Det er mange pårørende som har ventet på at personene skulle bli fraktet ut. Det er utrolig befriende å være ferdig med jobben, sier Lindhardt
Redningsmannskapene reiser nå hjem for å slappe av. I løpet av neste uke skal alle som har vært med på arbeidet gjennom en debrifing.

Lørdag vil politiet holde en pressekonferanse der de vil oppsummere arbeidet som er gjort etter ulykken.

En ny fase i arbeidet i blokken skal etter planen starte mandag. Da skal redningsmannskapene ta hånd om beboernes gjenstander som er uskadd.