DARK Arkitekters saunakonsept på Storansetet i Arna går blant annet ut på å koble på flere saunamoduler på samme betongbrygge. Illustrasjon: Sture Nepstad/DARK Arkitekter
DARK Arkitekters saunakonsept på Storansetet i Arna går blant annet ut på å koble på flere saunamoduler på samme betongbrygge. Illustrasjon: Sture Nepstad/DARK Arkitekter

DARK tegner saunakonsept for Arna

DARK Arkitekter fått i oppdrag å tegne et sauna-konsept for Storaneset i Bergen-bydelen Arna.

Det skriver arkitektkontoret i en pressemelding denne uken.

– Saunakonseptet er et viktig midlertidig tiltak for å vise frem verdien av området, sier Hege Hammersland, prosjektleder den frivillige organisasjonen Vi i Arna. Det er på oppdrag av organisasjonen at DARK Arkitekter har tegnet sauna-konseptet i Arna.

I 2020 fattet byrådet i Bergen vedtak om å starte opp områderegulering for Storaneset i Arna, et planområde som er anslått å ha et potensial for inntil 1.500 boliger.

På planområdet står det i dag 39.000 kvadratmeter næringsarealer.

– Vi opplever en økende interesse rundt fritid og velvære, noe som også kommer til syne i konsepter med mikrohytter, anlegg for helårsbading og lignende. Vi blir stadig mer opptatte av fleksible og bærekraftige løsninger, og setter pris alle årstidene. Arna er et område med en unik beliggenhet ved sjøen. Vi håper at dette konseptet kan bidra til at grunneierne får vist frem attraktiviteten, og potensialet, til en så unik beliggenhet som dette, sier daglig leder Arne R. Myklestad i DARK Arkitekter om saunakonseptet.

Konseptet er, ifølge pressemeldingen, designet som en forenklet fjellformasjon, som er ment å gjenspeile landskapet rundt. Den kan brukes som et hoppetårn fra den laveste høyden på rett i underkant av tre meter. Det høyeste punktet er på 4,6 meter. Betongelementet den er festet på, fungerer i tillegg som en brygge.