Sebastian Grzesiak og Barbara Olejniczak-Grzesiak leder etableringen av DARK Design Groups nye kontor i Polen. Foto: DARK

Sebastian Grzesiak og Barbara Olejniczak-Grzesiak leder etableringen av DARK Design Groups nye kontor i Polen. Foto: DARK

DARK åpner sitt første kontor utenfor Norge

DARK Design Group åpner nytt kontor i Gdansk i Polen.

Det skriver arkitekt- og designkontoret i en pressemelding torsdag.

– Etableringen i Gdansk åpner seg som en mulighet, fordi vi har to dyktige kolleger som kan drive det frem, sier konsernsjef i DARK Design Group, Geir Gustav Hantveit.

Kontoret i Gdansk blir DARKs første utenlandssatsing, og skal bestå av DARK arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Lark landskapsarkitekter. Det nye kontoret åpner for drift i januar 2022.

– Det er mange spennende muligheter i det polske markedet. Gdansk er en by i vekst – der innovasjon og bærekraftig arkitektur blir stadig viktigere. Våre kolleger i Gdansk vil kunne ta del i vårt tverrfaglige miljø, jobbe på både norske og polske prosjekter og dermed bidra til erfaringsutveksling og kompetanseheving på tvers, sier Hantveit.

Sebastian Grzesiak og Barbara Olejniczak-Grzesiak, begge ansatte i DARK Arkitekter, bestemte seg i 2021 å flytte tilbake til Polen på grunn av familieforhold. Nå skal de lede etableringen av det nye kontoret, der de allerede er i gang med å rekruttere arkitekter med lokalkunnskap, heter det i pressemeldingen.

– Å kunne flytte tilbake til Polen og samtidig kunne fortsette i DARK-familien hadde vi ikke engang turt å drømme om. Dette blir på mange måter nytt for oss, men vi er veldig motiverte til å hjelpe selskapet å ta sitt første steg utenfor Norge. Vi er innstilte på en bratt, men svært spennende læringskurve, sier Sebastian Grzesiak.

I løpet av de to siste årene har DARK-konsernet etablert to kontorer i Norge; ett i Drammen og ett i Fredrikstad. I dag består konsernet av totalt 170 ansatte fordelt på fem kontorer, heter det i pressemeldingen.