Herbarium. Foto: Ole Harald Dale
Herbarium. Foto: Ole Harald Dale

Danner eiendomsgigant i Stavanger med milliardportefølje

Nyetablerte SVG Property får syv nye eiendommer til en verdi av 4,5 milliarder kroner i porteføljen og flere nye selskap inn på eiersiden.

Totalt har de inngått avtale om syv eiendommer. Fire i Hinna Park og Nytorget 1 fra Entra og Camar Eiendom, Ankerkvartalet fra Union Eiendomskapital og Herbarium fra Oslo Pensjonsforsikring.

I en børsmelding fra Entra Eiendom, som selger fem eiendommer til SVG, går det frem at det nye selskapet vil bli blant de største eierne av kontorbygg i Stavanger-regionen.

Alle selgerne får eierandeler i det nye selskap, og i tillegg går pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet, KM Real Estate, Karbon Eiendom og et Req Alternative Investments-fond inn på eiersiden.

– Vi etablerer nå det største og mest attraktive utleieselskapet for kontormarkedet i Stavanger-regionen. Vi har dessuten store ambisjoner om videre vekst, sier daglig leder Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom til Stavanger Aftenblad.

- Denne transaksjonen muliggjør en interessant diversifisering i Stavanger-markedet til en attraktiv pris. Vi gjør om våre verdier i Hinna Park til et ambisiøst nytt selskap med en større portefølje av attraktive eiendommer vektet mot Stavanger sentrum, sier administrerende direktør Sonja Horn i Entra Eiendom.