Naomi Ichihara Røkkum. Foto: Moment Studio
Naomi Ichihara Røkkum. Foto: Moment Studio

Construction City Cluster ser på byggekostnadene

- Kostnadssprekker og pressede marginer gir hodepine til mange i bransjen. Men det finnes løsninger. Vi i Construction City Cluster vil vise hvordan bransjen kan få bedre kontroll på kostnadsstyringen, sier klyngeleder Naomi Ichihara Røkkum.

Construction City Cluster, næringsklyngen med over 100 medlemmer fra bygg, anlegg og eiendom, arrangerer torsdag en samling der de ser på hvordan bransjen kan få kontroll på kostnadsbildet.

- Vi står utvilsomt i en krevende situasjon, men samtidig må vi må fokusere på det vi faktisk kan gjøre noe med. Medlemmene våre har mange gode løsninger som kan gi bedre kontroll og betydelige kostnadsbesparelser. Disse løsningene ønsker vi å dele med flere, sier Røkkum i en pressemelding.

Lisa Z. Mobech, en av grunnleggerne av analyseselskapet MIR Insight, deltar på samlingen. Hun tror byggebransjen kan fjerne mye usikkerhet ved å ta i bruk prediksjonsverktøy som baserer seg på kunstig intelligens.

Sparkel er et av mange oppstartsselskaper i Construction City Cluster. Daglig leder Magnus Nilsen mener bransjen kan spare mye på å knytte mengdene og prosjekteringen tettere sammen i skyen.

Samlingen holdes hos Construction City Cluster på Ulven i Oslo torsdag 22. september kl. 08.00-10.00.