Nytorvet Boligpark i Gjøvik består av 130 leiligheter og parkering, samt noe næringsareal på bakkeplan. Mellom leilighetsbyggene skal det etableres grøntområde.
Nytorvet Boligpark i Gjøvik består av 130 leiligheter og parkering, samt noe næringsareal på bakkeplan. Mellom leilighetsbyggene skal det etableres grøntområde.Illustrasjon: Make arkitekter.

Consto bygger boliger for 333 millioner i Gjøvik-sentrum

Midt i sentrum av Gjøvik skal Consto Øst bygge Nytorvet Boligpark, et prosjekt bestående av 130 leiligheter.

Det er Barlindhaug Eiendom og Corpo som står bak prosjektet Nytorvet Boligpark. Kontraktssummen er på 333 millioner kroner og byggetiden er satt til to år. Prosjektet består av 130 leiligheter, parkering samt noe næringsareal på bakkeplan, opplyser Consto i en pressemelding.

– Dette er et spennende og fremtidsrettet prosjekt, der bolyst står i sentrum. Vi ser frem til å sette i gang, sier daglig leder i Consto Øst, Bjørn Breian.

Inge Falck Olsen fra byggherre Nytorvet Boligpark (t.v) og prosjektleder Lars Bismo i Consto øst. De står på parkeringsdekket til Nytorvet, som nå skal rives.
Inge Falck Olsen fra byggherre Nytorvet Boligpark (t.v) og prosjektleder Lars Bismo i Consto øst. De står på parkeringsdekket til Nytorvet, som nå skal rives.Foto: Consto.

Det er Make arkitekter som er arkitekt og ansvarlig søker i prosjektet.

– Jeg vil trekke frem det gode samarbeidet og ryddig reguleringsprosess med Gjøvik kommune, kommenter, Hans Bernhard Biserød i Make arkitekter.

Nytorvet i Gjøvik har opp gjennom årene huset både kjøttkontroll, torghandel og tyskerbrakker.

Dagens form, som nå rives, ble ferdigstilt i 1964, og har rommet bensinstasjon, frisør, matforretning, møbelforretning, parkering og torgsalg, skriver Consto i meldingen.