Illustrasjon av Citybox Tromsø.

Citybox signerer avtale med Eiendomsspar om Nord-Norges største hotell

Tross tøffe økonomiske tider i reiselivsbransjen har Citybox signert avtale med Eiendomsspar om det som vil bli Nord-Norges største hotell.

Hotellet med 346 rom er planlagt som en del av en større utvikling av Mack-tomten i sørlige sentrum av Tromsø.

– Vi er sikre på at Citybox og den spennende byen Tromsø vil bli en god match. Tromsø har bortimot alt en topp internasjonal reiselivsdestinasjon kan drømme om, sier styreleder i Citybox, Martin Smith-Sivertsen.

Det planlagte hotellet vil bli en del av den større utviklingen på eiendommen som også består av en markedsgate med servering, kontorer, skole og et mulig Arktisk konserthus i tillegg til Tromsø Universitetsmuseeum ved siden av. Den blir nå presentert for offentligheten og planforslaget sendes deretter til behandling i kommunen.

Citybox har i lang tid ønsket å etablere seg i Tromsø.

– Vi er en aktør som tenker langsiktig og som ikke lar en pandemi rokke ved vår vurdering av Tromsø som fremtidens turist-destinasjon. Turisme vil bli en enda viktigere næring for byen når verden en gang kan åpne igjen, sier viseadministrerende direktør i Eiendomsspar Sigurd Stray.

Høsten har vært vanskelig for hotellmarkedet og Citybox er forberedt på at vinteren vil bli like tøff. Samtidig jobber de med kjedens videre satsning.

– Korona har vært tøft for alle i reiselivet, men vi ser nå enden på tunellen med vaksine og vi har så lang kommet oss økonomisk greit igjennom krisen. Nå er det på tide å se fremover og vi har sterk tro på at turistmarkedet i Tromsø vil komme knallhardt tilbake når pandemien er over, sier Hjulstad.