Tom-Erik von Krogh-Martinsen, CEO i Checkd og Einar Gudmundsson, COO i Catenda signerer avtalen. Foto: Julien Benoit, Catenda

Checkd og Catenda inngår integrasjonsavtale

Checkd og Catendas nye integrasjonsavtale skal åpne for bedre registrering av funn ute på byggeplass, og skal forenkle overgangen fra tegninger til BIM på byggeplass og i rehabilitering.

- Checkd har i lengre tid ønsket å kunne koble kommunikasjon og oppgavehåndtering til en BIM-modell bygget på åpne standarder. Vi ser at Bimsync og deres API gjør dette mulig, og forenkler våre kunders overgang fra plantegninger til modeller, sier Tom-Erik von Krogh-Martinsen, CEO i Checkd i pressemeldingen.

Partene peker på at samarbeidet skal bidra til økt effektivitet ved å digitalisere og forbedre den digitale tvillingen gjennom livsløpet.

- Kunden kan logge avvik og hente ut rapporter direkte fra modellen. Når avvik blir tilgjengelig både i felt og på kontor, oppnår man en sømløs samhandling på byggeplass. Denne integrasjonen introduserer digitale arbeidsprosesser og visuell kommunikasjon i byggeprosjekter på en brukervennlig måte, skriver de i meldingen.

Checkd er en viktig brikke i økosystemet for samhandlingsplattformen Bimsync. Vi ønsker å integrere med gode aktører som ser verdien å gjøre data tilgjengelig gjennom hele livsløpet til bygget i et åpent format. Å senke terskelen for at flere tar i bruk BIM på byggeplass gjennom en god avviksløsning som Checkd er spennende, og vil bidra til at flere ser fordelen med digital arbeidsflyt, sier Einar Gudmundsson, COO i Catenda.

Tom-Erik von Krogh-Martinsen, CEO i Checkd, Einar Gudmundsson, COO i Catenda, Rupert Hanna, CPO i Catenda og Cathrine Bore, COO i Checkd. Foto: Julien Benoit, Catenda