– Vi tar over selskapet med alle avdelingene og 117 årsverk. Etter overtagelsen blir Carlsen Fritzøe Handel en betydelig aktør med byggevarehus fra Jessheim i nord og ned langs Oslofjorden på begge sider, sier Thomas Beck.

CF kjøper Herføll Gruppen

Carlsen Fritzøe Handel AS ekspanderer til Østfold og kjøper Herføll Gruppen AS.

Etter oppkjøpet blir CF en betydelig aktør i hele Oslofjord-regionen, med 26 avdelinger på begge sider av Oslofjorden.

Avtalen som er inngått mellom Carlsen Fritzøe Handel AS og Herføll Gruppen AS omfatter 100 prosent av aksjene i Herføll Gruppen AS.

– Dette oppkjøpet er i tråd med selskapets strategi om vekst i denne regionen. Østfold er et naturlig fylke å ekspandere i, og et godt utgangspunkt for økt vekst og ekspansjon, sier arbeidende styreformann Thomas Beck i Carlsen Fritzøe Handel AS.

Herføll Gruppen AS er Østfolds største byggevareaktør og har seks byggevarehus i Moss, Råde, Sarpsborg, to avdelinger i Fredrikstad og Skjærhalden på Hvaler i tillegg til et sentrallager i Råde.

– Vi tar over selskapet med alle avdelingene og 117 årsverk. Etter overtagelsen blir Carlsen Fritzøe Handel en betydelig aktør med byggevarehus fra Jessheim i nord og ned langs Oslofjorden på begge sider. Vi vil dekke et marked fra svenskegrensen i øst til Mandal i sørvest med til sammen 26 avdelinger og en omsetning på ca. 2 milliarder kroner, sier Thomas Beck.

Han er svært fornøyd med å etablere en viktig strategisk posisjon i Østfold, og ser frem til å utvikle selskapet videre sammen med de ansatte i Herføll Gruppen.

De seks byggevarehusene til Herføll Gruppen vil bli omprofilert fra Byggmakker-kjeden til CF-varehus.

Transaksjonen vil bli gjennomført straks Konkurransetilsynet har godkjent oppkjøpet, sannsynligvis rundt månedsskiftet september-oktober.