Administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud (til venstre), og Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen signerer sikkerhetskontrakt verdt opptil 600 millioner kroner for å sikre reisende på alle Norges 44 flyplasser. Foto: Caverion

Caverion og Avinor inngår sikkerhetskontrakt på over en halv milliard

En ny rammeavtale mellom Caverion og Avinor rundt installasjon og vedlikehold av adgangskontroll og videoovervåkning vil dekke samtlige av Avinors 44 lufthavner i Norge.

Det skriver Caverion i en pressemelding onsdag.

Avtalen har en verdi på opptil 600 millioner kroner for den tekniske entreprenøren, heter det i pressemeldingen.

Seksjonsleder Kirsti Grøttheim i Avinor forteller at kort responstid, landsdekkende tilstedeværelse og et høyt antall sikkerhetseksperter var avgjørende for at Caverion ble tildelt kontrakten.

– Sikkerheten til våre reisende er Avinors høyeste prioritet, derfor er vi avhengig av en solid partner med høy sikkerhetsekspertise, sier Grøttheim i pressemeldingen.

– Vi er glade for tilliten Avinor fortsetter å vise oss ved å utvide vårt nå tiårige forhold innen sikkerhet for sine 44 flyplasser i Norge. Vi ser på fornyelsen av denne kontrakten som et stort kompliment til våre dyktige fagfolk innen sikkerhet, kommenterer direktør for Smartteknologi i Caverion Norge, Knut-Erik Melstrøm.