Administrerende direktør Knut Gaaserud i Caverion signerer kjøpsavtalen med daglig leder Eivind Jørgensen i Simex Klima & Kulde. Foto: Caverion

Administrerende direktør Knut Gaaserud i Caverion signerer kjøpsavtalen med daglig leder Eivind Jørgensen i Simex Klima & Kulde. Foto: Caverion

Caverion kjøper Simex Klima & Kulde

Den tekniske totalleverandøren Caverion har signert en avtale om kjøp av Simex Klima & Kulde.

Simex Klima & Kulde driver virksomhet i hovedsak i Rogaland, og ble etablert i 2016. Selskapet har 25 ansatte og omsetningen i 2021 var på drøyt 40 millioner kr. Kjøpesummen er ikke offentliggjort. De ansatte i Simex vil i løpet av de neste månedene flytte inn i Caverions lokaler i Stavanger, skriver Caverion i en pressemelding.

– Oppkjøpet tilfører oss ny kompetanse og kapasitet knyttet til klima, kjøling og varmepumper, onshore og offshore. Det er stor etterspørsel etter slik kompetanse og teknologi, noe som hjelper oss å nå en bredere kundebase i fremtiden. Vi ønsker våre nye kolleger hjertelig velkommen til oss, sier administrerende direktør Knut Gaaserud i Caverion Norge i meldingen.

– Simex Klima & Kulde har vært i kontakt med flere potensielle kjøpere de siste årene, men det var først når Caverion kom på banen at dette ble aktualisert, sier styreleder Jostein Olsen i Simex i samme melding.

– Ved å bli en del av Caverion, får vi en helt annen tilgang til tjenester, produkter og kompetanse som både våre kunder og ansatte vil ha glede av. Det skjer veldig mye spennende innen utvikling av miljø- og klimavennlige løsninger, og da er mulighetene og tilbudene betydelig større i et selskap som Caverion, legger han til.