Glad for ny NOBB og nytt samarbeid: Erik Kulterud, Avensia (f.v.), Halvard Gavelstad, Byggtjeneste og Ben Rund, Riversand. Foto: Byggtjeneste

Byggtjeneste helrenoverer Norsk Byggevarebase - NOBB

Byggtjeneste investerer i en ny skybasert plattform for master data management (MDM), for å tilby kundene og markedet tjenester for fremtiden. 

 – Dette for å ligge i forkant av utviklingen som byggenæringen står overfor, og tilby relevante tjenester for bruk av produktdata og informasjon på tvers av verdikjeden, sier administrerende direktør Halvard Gavelstad i Norsk Byggtjeneste.

Den nye skybaserte plattformen skal sikre bred distribusjon og optimal flyt av produktdata og informasjon ut i verdikjeden, og forenkle overføring av data for leverandørene.

– Med MDM-plattformen fra Riversand gjør Byggtjeneste et teknologiskifte og går til en SaaS (Software as a Service) løsning. SaaS er en abonnerbar skybasert programvare som leveres og administreres eksternt av en leverandør, som man får tilgang til gjennom en nettleser. I praksis betyr dette at man får en meget fleksibel, konfigurerbar og skalerbar plattform som i sin helhet driftes i skyen. Plattformen er komponent-/modulbasert med helt nye muligheter for integrasjoner og bruksområder, heter det i en pressemelding fra Byggtjeneste.

– MDM-plattformen fra Riversand gir veldig spennende muligheter for å tilfredsstille behovene som leverandørene har og bruken av produktdata i verdikjeden, samt å integrere våre eksisterende tjenester i verdikjeden. Vi kan bygge nye tjenester på toppen av løsningen, så denne store investeringen gir unike fordeler både på kort og lang sikt, forklarer en fornøyd administrerende direktør Halvard Gavelstad i Byggtjeneste.

- Vi kommer til å se et helt nytt digitalt økosystem for den nordiske byggenæringen vokse frem de neste årene. Samarbeidet som nå er igangsatt, gjør det økonomisk mulig, selv for mindre aktører å få tilgang til banebrytende løsninger for effektiv informasjonsflyt, data-drevne beslutninger og digital handel, sier Henrik Påhlsson, direktør Information Management i Avensia.

Byggtjeneste sin nye MDM-plattform leveres av amerikanske Riversand og konfigureres av Avensia.

– Dette er bare begynnelsen. Med Byggtjenestes unike bransjekompetanse og Avensias brede erfaring fra leverandørsiden, skal vi sammen gi aktørene i byggebransjen et digitalt løft. Vi vil muliggjøre en langt raskere og mer effektiv håndtering av produktdata i alle kanaler gjennom hele verdikjeden, sier Erik Kulterud, Norgesdirektør i Avensia

- Vi er glade for å starte dette partnerskapet med Byggtjeneste og Avensia. Det setter en ny standard for informasjonsforsyningskjeden i bygge- og anleggsbransjen. Med Riversands sky MDM-plattform får Byggtjeneste fleksibiliteten til å utvikle sin datastyrte virksomhet i den digitale forretningsalderen, sier VP  Business Development Europe, Ben Rund i Riversand.