1. januar tok E.A. Smith og Bygger’n over tidligere Kjeminord i Flatanger i Trøndelag. Bedriften har frem til nå vært tilknyttet Byggtorget. Fra venstre: Øyvind Eidem, Klara Aakervik, Kjell Aakervik, Henrik Borthen. Foto: Bygger’n
1. januar tok E.A. Smith og Bygger’n over tidligere Kjeminord i Flatanger i Trøndelag. Bedriften har frem til nå vært tilknyttet Byggtorget. Fra venstre: Øyvind Eidem, Klara Aakervik, Kjell Aakervik, Henrik Borthen. Foto: Bygger’n

Bygger’n etablerer seg i Flatanger

Kjell og Klara Aakervik overlater nå familiebedriften til Bygger’n og E.A. Smith, som ble ny eier fra 1. januar.

– Vi er glade for at en såpass solid aktør som Bygger`n ønsker å overta driften. At de ser et såpass stort potensial i Flatanger, er meget positivt. Vi håper innbyggere, hytteeiere, lokale bedrifter og proffer fortsetter det gode kundeforholdet. Jeg vil gjerne takke kunder og samarbeidspartnere gjennom 40 års drift, sier Kjell Aakervik i en pressemelding.

Flatanger er en kommune ved kysten i Trøndelag, midt mellom Steinkjer og Namsos, med om lag 1.100 innbyggere. Det er også et betydelig antall hytter og ferieboliger i området, som bedriften leverer byggevarer til.

Kjell og Klara Aakervik startet bedriften Kjeminor i 1980. Den gangen var det som navnet tilsier en malingsfabrikk, med et sortiment av maling, lakk og beis. Det var først på midten av 1990-tallet at de startet med byggevarer. Etter hvert ble malingen faset ut av sortimentet, og fabrikken stengte i 2005. Men satsingen på byggevarer fortsatte for fullt, og et nytt byggevarehus ble etablert på Lauvsnes i 2013.

Klara Aakervik og sønnen Kjetil fortsetter i butikken etter overtakelsen. Kjell Aakervik går over i pensjonistenes rekker.

– Det er mye positivt som skjer i kystkommunen Flatanger. Bygger’n vil være en del av dette, med et ønske om å posisjonere seg som en solid og profesjonell aktør. Vi hadde et godt inntrykk av kjeden før vi startet denne prosessen, og ikke minst etter at vi begynte å prate sammen. Det har vært god stemning hele veien, og vi føler at vi har havnet i gode hender. Vi håper innbyggere, hytteeiere, lokale bedrifter og proffer vil opprettholde det gode kundeforholdet vi har opparbeidet opp gjennom årene, sier Kjell Aakervik.

E.A. Smith AS eier og driver Bygger’n-kjeden, som har 95 butikker rundt om i landet. Selskapet eier også Smith Stål, LSE Byggesystemer og HIBA hus.

– Vi er veldig glade for at Aakervik-familien har valgt å gå for Bygger´n sitt konsept. Vi jobber for å skape bransjens beste handelsopplevelse, og for kunder i Flatanger kan vi fra nyttår tilby klikk og hent i nettbutikken, og en egen proffportal for profesjonelle kunder i regionen, sier kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem, i meldingen.