Illustrasjon: Dark ArkitekterIllustrasjon: Dark Arkitekter

Bygger ti etasjes trebygg i Drammen

Drammens største trebygning blir 5.000 kvadratmeter stor, ti etasjer høy og bygget for innovasjon.

Det skriver Drammens Tidende i en artikkel i sin papirutgave denne uken.

Byggherre Vestaksen eiendom har satt seg et mål om at det planlagte trebygget i Drammen skal bli Nordens mest bærekraftige kontorbygg.

– Vi har regnet på det, og ifølge våre beregninger vil dette bygget ha et bedre klimaregnskap enn å bygge på tradisjonell måte med stål og betong. Vi skal snu på hver minste flis. Døråpningene vi skjærer ut, skal brukes til skrivebord, og selv avkappet blir samlet opp og gjort om til fyringsbriketter. På taket blir det solceller som skal sørge for strøm til bygget, sier Morten Hotvedt, administrerende direktør i Vestaksen eiendom til Drammens Tidende.

Foreløpig eksisterer bygget bare som skisser på tegnebrettet, men det som er klart, er at bygningsmassen vil være i flere nivåer, slik at det ikke framstår som en stor kloss, skriver Drammens Tidende. De to nederste etasjene vil ha glassfasader, slik at forbipasserende får et glimt inn på de bærende limtrebjelkene i konstruksjonen.

Bygget er planlagt for å huse en innovasjonshub, samlingssted hvor flere bedrifter jobber med innovasjon. I samarbeid med Vestaksen eiendom vant The Creators Community en konkurranse lyst ut av Næringsvekst 2020. Konkurransen ble arrangert for å trekke et spennende gründerhuskonsept til Drammen. Premien var et tilskudd på to millioner kroner over to år.

Selv om mye gjenstår før spaden kan stikkes i jorda, har Morten Hotvedt i Vestaksen eiendom allerede bestemt at bygget skal åpnes 19. juni 2021 klokken 12.00.

– Da er Drammen 210 år, og det er nøyaktig 60 år siden kong Olav åpnet Spiralen, så det må være en passende dato å åpne et så spennende bygg, sier Hotvedt.

Om alt går etter planen, starter byggingen i slutten av 2019.