Illustrasjon: Pilot ArkitekterIllustrasjon: Pilot ArkitekterIllustrasjon: Pilot Arkitekter

Bygger kontorbygg på Bryn i Oslo

Pecunia og Cema utvikler et nytt kontorbygg på rundt 10.000 kvadratmeter i Østensjøveien 44 ved t-bane-, buss- og togstasjonen på Bryn i Oslo.

Det skriver Bryn-Helsfyr-samarbeidet i en pressemelding mandag.

Prosjektet i Østensjøveien 44 har fått navnet Eskalator, og er tegnet av Pilot Arkitekter. Bygget vil romme omtrent 10.000 kvadratmeter kontorarealer over åtte etasjer. Fasaden tenkes utført med store glassflater, og grå naturstein i horisontale felt fra annen etasje og oppover.
– Eskalator vil preges av lyse, moderne og effektive kontorarealer, åpne sosiale soner og takterrasse med utsikt til byen og fjorden. Prosjektet er et viktig tilskudd til videreutviklingen av et velfungerende og populært kontorområde, sier Hans Thomas Knudtzon i eiendomsforvalter Pecunia.
På Bryn-Helsfyr har selskapet tidligere utviklet kontoreiendommene Brynsengveien 10 og Brynsalleen 2 og 4 på totalt rundt 53.000 kvadratmeter. Nå pågår byggingen av en ny kontoreiendom i Nils Hansens vei 25, som blir nytt hovedkontor for Kripos.
– Beliggenheten midt i et av byens beste kommunikasjonsknutepunkt er verdifull, og blir stadig viktigere ettersom byen fortettes og vokser østover. Det skjer mye positivt i området nå, og vi ser konturene av et mer levende, publikumsvennlig område, sier Knudtzon.