Arkitekt: AD Arkitekter AS

Bygger første Kiwi i massivtre

NorgesGruppen Eiendom bygger Kiwis første butikk med massivtrevegger og takelementer i tre.

KIWI og NorgesGruppen Eiendom AS bygger butikkjedens femte miljøbutikk i Kongsberg. Her har de satt som mål å halvere CO2-utslippene gjennom en rekke miljøtiltak. Det blir det første bygget i Skandinavia med selvbærende takkonstruksjon i tre fra Kielsteg.

Elementene spenner over hele butikkens bredde på 23 meter. Ytterveggene utføres i massivtre som medfører at de unngår søyler langs vegglivet.
«Rent arkitektonisk innebærer løsningen helt nye og unike muligheter for innredning av selve butikkrommet, noe som gjør dette svært funksjonelt og fleksibelt», skriver Norgesgruppen i en pressemelding.
POB er valgt som totalentreprenør for byggeprosjektet. AD Arkitekter vant i 2015 arkitektkonkurransen om å designe Kiwis nye konseptbygg. Dette har de nå tilpasset massivtre. Control AS står for leveransen av massivtreproduktene.
– Gjennom utstrakt bruk av miljøvennlige materialer – i stor grad tre, er målet å halvere klimagassutslippet. Dette representerer et viktig bidrag til å for NorgesGruppen ambisjoner om å redusere klimagassutslippet, sier prosjektsjef Jan Erling Døssland i NorgesGruppen Eiendom i en pressemelding.
KIWI Skollenborg-prosjektet hadde byggestart desember 2017, og forventes ferdigstilt 14. juni.