Bygger Europas høyeste

Byggingen av Europas høyeste bygg "The Shard of Glass" i London er nå kommet godt i gang.

Når den nye skyskraperen etter planen står klar rett nord for London Bridge Station i mai 2012 vil det være 310 meter. Bygget får 28 kontoretasjer, 13 boligetasjer og et luksushotell med 195 rom. I tillegg kommer det til å bli en utsiktsetasje med 360 graders utsyn som blir åpent for alle.

The Shard kommer på tomten hvor Southwark Towers, et 24 etasjers kontorbygg, sto før. De første kranene kom på plass i februar, og 16 mars startet spuntingen av byggegropa.

Det er konsulentfirmaet WSP som har ansvaret for byggingen og Mace er entreprenør. Den verdenskjente arkitekten Renzio Piano, som også har tegnet et bygg på Tjuvholmen, har tegnet bygget.

En stor utfordring har vist seg å være eksisterende infrastruktur under bakken like ved byggeplassen, der ligger nemlig T-bane-linjen Jubilee Line, gass, vann og kloakkrør. Rådgiveren har derfor valgt å bygge hele bygget etter "top-down"-metoden, der kjelleren bygges fra bakkenivå og nedover, samtidig som de 80 etasjene over bygges fra bakkenivå og oppover, melder byggnyheter.se.