Illustrasjonsfoto: Arkiv

Brøt seg inn og arrangerte ulovlig rave på byggeplass i Oslo

25. juli brøt en gruppe mennesker seg inn på byggeplassen til Sommerro Kvartalet i Oslo og arrangerte raveparty inne på byggeplassen. ‒ Vi har aldri vært utfor dette tidligere, sier HENTs prosjektsjef.

VG var først ute med å omtale saken.

Ifølge kilder som VG har snakket med, skal det ha vært omtrent 200 mennesker på den ulovlige festen bak byggeplassgjerdene på Sommerro Kvartalet. Flere av deltakerne skal ha vært de samme som denne helgen deltok på en fest i et forlatt tilfluktsrom på St. Hanshaugen i Oslo, hvor en rekke deltakere måtte legges inn på sykehus med kullosforgiftning.

– Det er veldig mange av de samme folkene. Vi er et miljø som liker en viss type musikk og litt andre rusmidler enn alkohol, sier en kilde til VG.

Samme kilde sier til avisen at han har vært på fire-fem forskjellige slike fester i Oslo i løpet av sommeren. En av disse var på byggeplassen til Sommerro Kvartalet.

25. juli ble det arrangert ulovlig raveparty inne på byggeplassen på Sommerro Kvartalet. Foto: Finn Ståle Felberg

‒ Vi vet ikke, men det ser ut som om de har hoppet over et byggegjerde og åpnet en port fra innsiden. Vi har ikke vært utfor dette tidligere, og før saken ble rullet opp nå skjønte vi heller ikke hvor mange det var snakk om. Politiet ryddet opp i saken i sommer, og det var ikke mye tomgods som vi måtte rydde opp, forteller prosjektsjef Erik Tveit i HENT til Byggeindustrien.

Ny problemstilling

Tveit forteller at denne typen byggeplassinnbrudd er en helt ny problemstilling for entreprenøren, og at de nå ser på nye tiltak for å sikre byggeplassen.

‒ Helt konkret monterer vi en overvåkningsløsning knyttet til vaktsentral. Jeg tror generelt sett man ikke kan helgardere seg mot innbrudd på en byggeplass, men risikoen for denne typen innbrudd blir nå et tema for oss. Når vi har kommet et stykke i et prosjekt, kan hærverk ha store konsekvenser for prosjektet. Dette er et vernet bygg, men alle de delene som er vernet, var bygget inn og beskyttet, og det var heller ikke gjort noe forsøk på hærverk, sier han.

Ikke vant

Hvis uvedkommende bryter seg inn på byggeplassen, er det naturlig nok også et sikkerhetsspørsmål. Tveit understreker at HENT gjør alt de kan for å sørge for en trygg byggeplass.

‒ HMS er åpenbart først på agendaen vår, og denne byggeplassen er ingen unntak. Alt er sikret så det skal være trygt å oppholde seg på plassen, men vi vil jo ikke ha folk rekende inn på byggeplassen som ikke er vant til å ferdes på en byggeplass, sier han.