William Brekkan Rasmussen fra Jaro (til venstre) og Sander Hågensen fra Peab Bjørn Bygg avd. Alta (til høyre), her sammen med NESOs Remi Hansen. Foto: Marianne Steffensen Kielland/NESO
William Brekkan Rasmussen fra Jaro (til venstre) og Sander Hågensen fra Peab Bjørn Bygg avd. Alta (til høyre), her sammen med NESOs Remi Hansen. Foto: Marianne Steffensen Kielland/NESO

Brekkan Rasmussen og Hågensen nordnorske mestere for lærlinger i byggfag

William Brekkan Rasmussen (18) og Sander Hågensen (20) er nordnorske mestere for lærlinger i byggfag.

Nordnorsk mesterskap for lærlinger ble for 13. gang arrangert i Harstad onsdag. Til finalen kom fylkesmestere i tømrerfaget og betongfaget fra Nordland, Troms og Finnmark. Begge årets nordnorske mestere er hjemmehørende i Alta og går på NESO Lærlingeskole.

– Dagen startet med den praktiske delen av NNM-finalen, som ble arrangert utenfor Quality Hotel i Harstad. Oppgaven for tømrerne besto i å bygge et utvending et hjørne til et byggverk, mens lærlingene på betongfag fikk en forskalingsoppgave, heter det i en pressemelding.

– Dette føles helt fantastisk, vanvittig morsomt, sier Brekkan Rasmussen i meldingen.

To ganger tidligere har Jaro hatt finalister i NNM, men aldri tidligere har bedriften hentet tittelen hjem.

– Så da er det ekstra artig å ta tittelen hjem, slår han fast.

I tømrerfaget ble det svært jevnt. Til slutt måtte det utslagsspørsmål til for å skille Hågensen fra Peab Bjørn Bygg og Skogstad fra Harstadbygg Bolig. Hågensen avgjorde da det hele til sin fordel.

– Nå er jeg helt skjelven, dette var veldig artig. Han var veldig flink han fra Harstadbygg også. At det var en tøff konkurranse gjorde det nesten enda artigere å vinne, sier Hågensen i meldingen, som vant kåringen på 20-årsdagen sin.

Foruten heder og ære, får vinnerne av NNM med seg 15.000 kroner hver. Alle som kom til finalen, var allerede sikret 3000 kroner hver som fylkesvinnere.

Finalistene i betongfag var:
-Lars Ivar Solberg fra MBA Entreprenør (Nordland)
-Sander Pettersen-Heim fra Element NOR (Troms)
-William Brekkan Rasmussen fra Jaro (Finnmark)

Finalistene i tømring var:
-Felix Mack Holst fra MBA Entreprenør (Nordland)
-Markus Skogstad fra Harstadbygg Bolig (Troms)
-Sander Hågensen fra PEAB Bjørn Bygg, avd. Alta (Finnmark)