Det brant natt til søndag kraftig i en brakkerigg og flere biler på Alnabru i Oslo. Brannvesenet var på stedet med store mannskaper. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

Brakkerigg ved Alnabru ble flammenes rov

En mann ble reddet ut av brakkeriggen som sto i full fyr på Alnabru i Oslo natt til søndag. Mannen ble ikke skadd, men brakkene var det lite igjen av etter brannen.

På grunn av stor røykutvikling oppfordret politiet beboere i området til å holde seg innendørs og lukke vinduer. Politiet fikk melding om brannen like etter klokka 2. Tre timer seinere var den slukket.

– Det er omfattende materielle skader, opplyste vaktkommandør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat til NTB ved 5-tiden.

Flere parkerte biler i nærheten ble også rammet av brannen, men disse skal ha vært vrak som var tauet inn, ifølge vaktleder Roger Hjertø ved Krimvakta i Oslo.

– Brakkene har tilknytning til Oslo Kranservice, som står for inntauingen av disse bilene, sier Hjertø til NTB.

Han sier én person lå og sov i bygningen, men at han kom seg uskadd ut. Ellers er brakkeriggen en kombinasjon av kontorlokaler og oppholdsrom.

Så langt er det ikke klart hva som var årsaken til brannen. Det skal Branngruppa i Oslo politidistrikt se nærmere på mandag.