Illustrasjon: PerPR

Bosch og Gardena inngår batterisamarbeid med flere merkevarer

Verktøyleverandørene Bosch og Gardena har gått inn i Power for All Alliance, et nytt bransjesamarbeid om batterikompatibilitet.

Det kommer frem i en pressemelding tirsdag.

Bosch og Gardena går sammen med flere ledende varemerker innen segmentet hjem og hage. Bosch Power Tools åpner plattformen med 18V-batterier for andre leverandører.

– Dette gir forbrukerne mer fleksibilitet enn noensinne og gjør det mulig å kunne bruke ett og samme 18V-batteri til alle elektriske verktøy, hageredskaper, husholdningsapparater og andre produkter fra Bosch, Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner og Rapid, sier Henk Becker, president for Robert Bosch Power Tools GmbH.

– Våre kunder leter etter ett kraftig, pålitelig og allsidig batteri som de kan bruke til mange formål i og rundt hjemmet og hagen. Det er derfor vi i Gardena bestemte oss for å gå sammen med Bosch og utgjøre plattformen for dette samarbeidet, sier Pär Åström, president for Gardena.

Gardena kommer, ifølge pressemeldingen, til å konvertere hele sitt 18V-sortiment til Alliance-systemet innen våren 2021.