Illustrasjon: Arkitektene Astrup og Hellern

BMI flytter fra Fjellhamar til Karihaugen

BMI har funnet sitt nye hovedkontor, og flytter etter 125 år på Fjellhamar til Karihaugen.

Icopal (Fjeldhammer Brug AS) etablerte industri og boliger for sine arbeidere på Fjellhamar i 1895. For noen år siden skiftet de navn til BMI, og de har i lengre tid vært på utkikk etter nye lokaler, og flyttingen skjer i andre halvår av 2021.

– Tomten på Fjellhamar ble solgt ut av Icopal-konsernet for flere år siden. Områdene der vi nå har kontor og lager skal brukes til boliger, ny skole, idrettsanlegg og svømmehall. Det blir bra for nærmiljøet å få mindre gjennomfarts-trafikk og færre lastebiler i gatene, sier administrerende direktør i BMI Norge, Andreas Fritzsønn i en pressemelding.

BMIs nye hovedkontor blir noen kilometer vestover på Karihaugen, i lokalene som tidligere huset Staples. Bygget skal brukes til å samlokalisere administrasjon og lager.

– Ansatte får bedre arbeidsforhold, vi kan lagre flere varer enn noen gang, og kundene får raskere leveranser. Beliggenheten gir effektiv transport i alle himmelretninger, sier Fritzsønn.

Før BMI flytter inn skal huseier Oslo Pensjonsforsikring (OPF) skal bygge om og modernisere lokalene. I det nye bygget skal det skapes et fremtidsrettet automasjonslager, der takhøyden er opptil 26 meter. Det gjør at bygget på 15.000 kvadratmeter i praksis blir på 20.000 kvadratmeter. I tillegg kommer uteområder som også skal brukes til varelager.

– Prosessen skal gjøres så skånsom for miljøet som mulig ved at mesteparten av dagens lager kan beholdes og oppgraderes. Ved å bygge om et eksisterende bygg slipper man å produsere store mengder nye byggematerialer, energiforbruket blir mindre, og det blir mindre miljøskadelig byggavfall, legger han til, sier BMI-sjefen. Han understreker også at de skal bygge en hyllest til selskapet historie i det nye bygget.