BM Haugesund avvikles - 90 mill. i tap

Etter store tap avvikler Byggmakker sitt egeneide byggevarehus i Haugesund.

– Vi har tapt 90 millioner på butikken i Haugesund. Tålmodigheten måtte ta slutt en gang for vi har aldri tjent penger her, opplyser Byggmakker-sjef Knut Strand Jacobsen til Haugesunds avis sin nettside.

Innen 10. oktober er det slutt. 

 Byggmakker startet i 2014 en prosess med å selge de egeneide butikkene i selskapet Norgros til lokale kjøpmenn. 

– Vi har ikke lykkes med å finne en lokal kjøper som vil drive Byggmakker-butikk i Haugesund. Dette, kombinert med langvarig negative resultater og et overdimensjonert bygg, gjorde at det dessverre ikke lenger var forsvarlig med videre drift, sier Jacobsen i en melding fra selskapet.

Han forteller videre at de ikke har lykkes med å finne en lokal kjøpmann som vil drive deres butikk videre.

- Vi stenger derfor butikken senest 10. oktober. Det var en tung beslutning å ta, og en trist beskjed å gi de ansatte. Totalt blir 13 fast ansatte og noen deltidsansatte berørt. Vi vil bistå medarbeiderne med å finnet annet arbeid. Samtidig blir nå bygget lagt ut for salg på det åpne markedet. Det finnes interessenter som tidligere har vist interesse for å kjøpe bygget, men som ikke ønsker å drive en byggevarehandel, sier Jacobsen.

– Situasjonen vi har kommet i, er sterkt beklagelig, men det finnes dessverre ikke andre løsninger. Vi har en god dialog med ledelsen, og har nå fokus på å løse de utfordringer dette medfører for kunder, og ikke minst ansatte. Vårt felles mål er å bidra til at alle ansatte får seg nytt arbeid. Vi har mange dyktige og erfarne medarbeidere som bør være attraktive for andre arbeidsgivere i Haugesund, uttaler hovedtillitsvalgt for de ansatte i Haugesund, Johnny Bregentved Nielsen.

Varehuset i Haugesund, som er egeneid, åpnet i 2007 på grensen mellom Haugesund og Karmøy.

Jakobsen opplyser overfor avisen ar de omsatte for nær 80 millioner kroner, som godt kunne vært det dobbelte ut fra størrelsen på butikken.