prosjektleder Rune Eliseussen  (t.v) og daglig leder Anders Jelstad i ECONordland,Kevin Christensen,  leder for prosjekt- og eiendomsutvikling og administrerende direktør Kristian Brunsvik Olsen i Studentinord
prosjektleder Rune Eliseussen (t.v) og daglig leder Anders Jelstad i ECONordland,Kevin Christensen, leder for prosjekt- og eiendomsutvikling og administrerende direktør Kristian Brunsvik Olsen i StudentinordFoto: Studentinord.

Blir totalentreprenør for 151 studentboliger i Bodø

Studentinord har signert kontrakt med ECONordland som totalentreprenør for nye Skavdalslia studentboliger. Kontrakten har en verdi på 250 millioner kroner.

Nye Skavdalslia vil bestå av til sammen 151 studentboliger, fordelt på 133 1-romsleiligheter og 18 3-romsleiligheter. Prosjektet deles i flere byggetrinn, og de første boligene vil stå innflytningsklare i januar 2025, opplyser Studentinord i en pressemelding.

Ifølge Studentinord har to entreprenører vært med i konkurransen om studentboligkontrakten.

– Vårt mål er å lage et nabolag for beboerne, og skape et fellesskap og sosialt samhold for studentene i deres hjem. Det er godt å få med en entreprenør på laget som vi føler oss trygg på at leverer god kvalitet, og som har god forståelse for vårt mål med prosjektet, sier administrerende direktør Kristian Brunsvik Olsen i Studentinord.

Nye Skavdalslia vil bestå av til sammen 151 studentboliger. De første boligene vil stå innflytningsklare i januar 2025.
Nye Skavdalslia vil bestå av til sammen 151 studentboliger. De første boligene vil stå innflytningsklare i januar 2025. Illustrasjon: Norconsult.

Daglig leder Anders Jelstad i ECONordland, forteller at kontrakten betyr at de er sikret aktivitet et par år frem i tid, noe som gir en god forutsigbarhet.

– Dette er en type prosjekt som er helt riktig for oss i ECONordland. Studentinord er en attraktiv byggherre og en viktig samfunnsbygger, og vi har god erfaring fra tidligere samarbeid med dem, sier han.

– Studentboliger er artig å jobbe med, og det er fint å bygge til våre etterkommere. Studenter som kommer til Bodø og får flytte inn i disse nye boligene, er heldige, tilføyer prosjektleder Rune Eliseussen i ECONordland.

Håvard Dragland, student og leder i Studentorganisasjonen Bodø, forteller at studentbyen Bodø er i utvikling, og at studentene trenger flere og mer moderne studentboliger. Han mener nye Skavdalslia kommer til å bli et godt tilskudd for studentene i Bodø.

– Dette blir et godt tilskudd til det som allerede er etablert her i studentbydelen Mørkved, og et steg i riktig retning for å øke dekningsgraden. Dette vil også bidra til et sikrere boligmarked for studentene, der færre blir avhengig av å leie privat, men kan leie hos en seriøs aktør som har trygge boliger med høy kvalitet, sier han.