Finduspromenaden, Hammerfest.

Bjørn Bygg bygger ny "grønn" havnepromenade i Hammerfest

4.200 kvadratmeter Sibirsk Lerk går med når Bjørn Bygg skal bygge ny havnepromenade for Hammerfest kommune.

Peabs datterselskap Bjørn Bygg er totalentreprenør for utbyggingen av Findus-promenaden i Hammerfest. Kontrakten har en verdi på 23,5 millioner kroner eks mva. Havnepromenaden får overflater i Sibirsk Lerk, som er både miljøvennlig og vedlikeholdsfri.

– Tresorten er flott å se på, og regnes som det mest naturlige treslaget for bruk i maritime miljøer, opplyser Bjørn Byggs prosjektleder Roy Gunnar Berg i en pressemelding.

Findus-promenaden starter i Hammerfest sentrum, og strekker seg forbi Arktisk kultursenter og ENI-bygget, som er oppført av Bjørn Bygg. Den går forbi Smarthotel og Strandparken Nord, som nå er under oppføring av Bjørn Bygg. Promenaden fortsetter videre til Storelva ved utkanten av Hammerfest sentrum, og blir totalt 700 meter lang.

Havnepromenaden får innbydende lyssetting og benker både i tre og betong. Betongbenkene har innstøpte varmekabler slik at turgåere kan ta et behagelig pust i bakken selv på kjølige dager. Deler av promenaden vil være dimensjonert for tyngre kjøretøy.

– Vi starter prosjektet nå i mai og beregner at hele promenaden står klar i løpet av 2015, forteller Roy Gunnar Berg.

Fremdriften vil skje i samsvar med andre utbyggingsprosjekter i området, som Smarthotel og Strandparken.