Arkivfoto: Morten Knudsen C Foto MK AS

Birken avlyst på grunn av sterk vind

Birkebeinerrennet lørdag er avlyst på grunn av sterk vind. Det er bare andre gang i rennets historie at dette skjer.

– Det er fortsatt sterk vind i fjellet og storm i kastene, og vi har derfor besluttet å avlyse Birkebeinerrennet 2014. Vi beklager dette på det sterkeste, men mener det er uforsvarlig å sende deltakerne over fjellet, heter det i en melding på arrangørens nettsider.

Byggenæringen tungt til stede

Mange løpere tilknyttet byggenæringen sto klare på startstreken til årets renn, men må nå heller benytte lørdagen på å dra hjem. Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien/bygg.no sitt lag talte i år totalt 175 løpere, og er dermed blant Birkens aller største lag.

Aukland og Østensen

Blant løperne som skulle stått på startstreken i eliteklassen for herrer er blant andre norske Jørgen og Anders Aukland, Simen Østensen, Johan Kjølstad, tsjekkiske Stanislav Rezac og svenskene Jörgen Brink, Daniel Tynell og Jerry Ahrlin.

I eliteklassen for kvinner skulle blant andre norske Laila Kveli og Sandra Hansson, sveitsiske Seraina Boner og svenske Susanne Nyström og Annika Löfström ha gått.

17.000 påmeldte

I utgangspunktet ble starten på rennet – som hadde 17.000 påmeldte løpere – utsatt med én time fra 7.30 til 8.30. Rett før klokka 7.45 kom imidlertid meldingen om at rennet ikke lar seg gjennomføre.

En av dem som er skuffet over avlysningen, er Phil Shaw fra Canada, skriver E24.

– Jeg kom til Norge nå kun for å gå Birken, så jeg er veldig skuffet over at dette ikke gikk, sier 47-åringen.

Ifølge avisa Østlendingen ble det lørdag målt vind opp i hele 20 sekundmeter vind på Raufjellet.

Birkebeinerrennet på ski er 54 kilometer og går fra Rena i Hedmark til Lillehammer i Oppland. Det ble første gang gjennomført i 1932. Også i 2007 ble rennet avlyst på grunn av sterk vind – da for første gang.