Betongfaglærling med hovedrolle i dokumentarfilm

Ørjan Welander Magnussen har en hovedrolle i mini-dokumentaren fra bygg- og anleggsbransjen som i dag lanseres av EBA Vestenfjelske og Byggopp.

Han er betongfag-lærling hos Veidekke i Bergen, og i dokumentarfilmen forteller han om hvordan det er å være lærling i denne bransjen.

Se filmenher.

I tillegg til Ørjan, møter vi Jeanette Engen som er tunneldriver og junior ingeniør i Mesta og Espen Vasseth som er tømrer hos Åsen & Øvrelid. De tre forteller om yrkesfagene sine, betydningen av fagutdanningen og om hvordan det er å jobbe i bransjen.

Bransjen er stadig på jakt etter arbeidskraft, men det er likevel en utfordring å rekruttere ungdom til yrkesfag som betongfag, tømrer, skytebas og tunneldriver. De unge fagarbeiderne vi møter i dokumentaren er stolte av sine fag og det viktige arbeidet de gjør for å bygge det norske samfunnet. De fremhever alle at dette er en bransje med store muligheter for fremtiden for det er jo alltid noe som skal bygges.

- Det er ikke til å legge skjul på at håndverkere, sånne som oss, kommer til å spille en stor rolle fremover, sier betongfagarbeideren Ørjan. - Hvem som helst kan ikke gjøre den jobben her – det er jo en utdannelse, legger han til.

- Du er jo stolt. Det er artig å sjå tilbake på og tenke på at når du kom der var det ingen ting, og nå er det et bygg der, sier tømreren Espen.

- Det er kjekt å få folk til å føle seg trygge på veien og at folk kan bosette seg der de vil bosette seg. Det gjør meg veldig glad og stolt, sier tunneldriver og junioringeniør Jeanette.

- Bransjen er lite kjent for folk flest, men det er her vi finner menneskene som bygger veiene vi kjører på, husene vi bor i og broene som binder oss sammen. Bygg- og anleggsarbeiderne er grunnmuren i samfunnet vårt. Gjennom mini-dokumentaren vil EBA Vestenfjelske og Byggopp vise at det er mange flinke unge fagarbeidere og spennende utdanningsløp i bransjen, skriver de i en pressemelding.