Øystein Bækkelien, daglig leder i Betong Øst AS (t.v.) og Magne Aarsland, produksjonssjef i Con-Form. Foto: Betong Øst
Øystein Bækkelien, daglig leder i Betong Øst AS (t.v.) og Magne Aarsland, produksjonssjef i Con-Form. Foto: Betong Øst

Betong Øst og Con-Form inngår ny samarbeidsavtale

Betong Øst og Con-Form har signert en ny samarbeidsavtale, og fortsetter dermed det nære samarbeidet som ble inngått i 2008.

– Dette er verdifullt for begge parter, sier daglig leder Øystein Bækkelien i Betong Øst i en pressemelding.

– Avtalen er en vinn-vinn-løsning for både Betong Øst og Con-Form. Selskapene holder til i samme bygg i Orkdal i Trøndelag, hvor Betong Øst produserer betongen som går direkte inn i Con-Forms produksjon av betongelementer. Betong Øst er i tillegg en stor leverandør til det lokale byggmarkedet, heter det i meldingen.

– Vi samarbeider om å utvikle gode betongtyper for vår produksjon, det bidrar til å redusere våre kostnader og opprettholde riktig kvalitet på våre elementer. Det er viktig å utvikle gode løsninger for bærekraft og miljø, og her er Betong Øst en kompetent samarbeidspartner. Gjennom samarbeidet har vi tilgang til den mest nytenkende og innovative kompetansen innen betongfaget i Midt-Norge. Dette bidrar til å sikre Con-Forms fremtidige konkurransekraft. Betong Øst har et godt team på blandeverket som yter god service og stiller alltid opp, også når det gjelder utvikling av nye, optimaliserte resepter. sier fabrikksjef Ole Kvåle i Con-Form.

– Con-Form ser frem til fem nye år med godt samarbeid og videre innovasjon, spesielt på bærekraft. 40 prosent av betongen er allerede lavkarbon klasse B eller bedre, legger produksjonssjef Magne Aarsland til.

Samarbeid for nye miljøløsninger

– Sammen med Con-Form har vi utviklet en utradisjonell betongsammensetning hvor det brukes en stor del stor andel uprosessert 0-4 mm fra knuste fjellmasser. Dette er en fraksjon som ofte anses som overskuddsmasse eller vrakmasse fra produksjon av pukk. Sammen så vi et potensiale i denne fraksjonen når det gjelder lyshet på elementene, støpelighetsmessige egenskaper og ikke minst i jakten på et tilslag med lite reaktive bergarter for å tilfredsstille alkalieregnskapet til betongen, sier Øystein Bækkelien, som fortsetter:

– Gjennom samarbeidet har vi realisert flere spenstige og innovative prosjekter der vi har tøyd grenser for utseende, overflater, geometri og pigmentering av betong – hvor miljøgevinst er høyt prioritert. Miljøsatsingen har også ført til at Con-Form og Betong Øst er tungt inne som partnere i miljøprosjektet Biocrete, som har utviklet en konstruksjonsbetong helt uten CO2-belastning til bruk både i elementproduksjon og til utstøpning på byggeplasser. I samarbeid med Betong Øst vil dette miljøproduktet bli dominerende for råbygg-produksjonen til Con-Form. Biocrete vil også kunne tilbys til andre Betong Øst-kunder som ønsker en CO2-nøytral eller CO2-negativ betong.

– Samarbeidet med Con-Form gir oss en erfaring langt ut over hva vi jobber med til daglig. Elementbransjen har særegne og konkrete krav til spesielt overflater og avbinding. Dette gir oss nyttig kunnskap og verdi som vi kan overføre til våre øvrige 21 fabrikker. Con-Forms produktkvalitet setter også krav til betongsammensetningene vi leverer til deres produksjon. Vi tar også med oss kunnskap fra deres produksjonslinje ut til våre kunder når vi møter plasstøpte prosjekter med særskilte krav til overflater og kvalitet, sier Bækkelien i Betong Øst, som også poengter at fabrikken driftes med skift og er derfor en litt annerledes fabrikk en de øvrige stasjonære fabrikkene i Betong Øst sitt system.

Øystein Bækkelien, daglig leder i Betong Øst (f.v.), Espen Aune, distriktsleder i Trøndelag i Betong Øst, Magne Aarsland, produksjonssjef i Con-Form, Ole Henrik Kvåle, fabrikksjef Orkanger i Con-Form. Foto: Betong Øst
Øystein Bækkelien, daglig leder i Betong Øst (f.v.), Espen Aune, distriktsleder i Trøndelag i Betong Øst, Magne Aarsland, produksjonssjef i Con-Form, Ole Henrik Kvåle, fabrikksjef Orkanger i Con-Form. Foto: Betong Øst