Administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Beste første kvartal noensinne for Byggmakker- og Onninen-eieren

Kesko, som blant annet eier Byggmakker og Onninen, leverer sitt beste første kvartal noensinne.

Det skriver Kesko i en pressemelding torsdag. Det internasjonale konsernet skriver blant annet at både salg og lønnsomhet har økt i alle virksomheter i Norge.

Kesko Norge melder om sterk vekst i både byggevarekjeden Byggmakker og elektrogrossisten Onninen i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent fra samme kvartal i 2020, og Onninen omsatte for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent.

– Nordmenn fortsetter å ruste opp hus og hjem under pandemien, og det er ingen tvil om at vinteren ble brukt til å pusse opp hjemme. Veksten i privatmarkedet videreføres med full styrke i første kvartal, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen, i en pressemelding fra Kesko Norge.

Spesielt Byggmakker Privatmarked har opplevd en stor vekst i omsetning fra i fjor til i år. Omsetningen i privatmarkedet i mars 2021 ble 27,4 prosent høyere enn samme måned i fjor.

Utstyr og materialer til oppussing i hjemmet har vært de største vekstvinnerne i privatmarkedet i første kvartal.

Elektrogrossisten Onninen skal også ha levert et godt første kvartal i år. Selskapet har, ifølge pressemeldingen, omsatt for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent fra samme kvartal i fjor.

– Vi har store ambisjoner, og skal bygge videre på det gode momentet i årene som kommer, sier Kristoffersen i pressemeldingen fra Kesko Norge.