<p>Styreleder i VVS-foreningen Erland F. Grjotheim og daglig leder i VVS-foreningen, Thor-Jostein Egeland. Foto: Synnøve P Berset.</p>VVS-dagene 2016. Eli H. Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene og André Larsen, markedsdirektør i Brødrene Dahl. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Naturlig ventilasjon i nordisk klima​ var ett av mange temaer på fagprogrammet. Her møttes arkitekten og entreprenøren, Norges Astma og allergiforbund og utbygger for å diskutere fremtidens ventilasjon. Foto: Svanhild BlakstadLars F. Kolbu og Jan-Thore Oseth fra Glava på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadJudith Birkeflet og Kine Johannessen i Brødrene Dahl på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadBjørn Solem fra Lyngson viste frem ulike løsninger for vannbåren varme på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadSluk i kreativ design fra Blücher på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadMange produktnyheter ble vist frem under VVS-dagene, blant annet denne nye løsningen for enkel og effektiv og varmegjenvinning fra dusj. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadScala bad deltok på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadEnova på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadGeberit på VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadSteinar Kjelsrud i Litex viste frem et nytt membranduksystem under VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadModerne design på radiator, VVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild BlakstadVVS-dagene 2016. Foto: Svanhild Blakstad

Besøksrekord for VVS-dagene

11.003 deltok på VVS-dagene 2016. Det er ny rekord.

Onsdag, torsdag og fredag denne uken har fagfolk fra VVS-bransjen strømmet til Norges Varemesse for å delta på VVS-bransjens viktigste møteplass - VVS-dagene.

- Jeg er umåtelig stolt: Vi setter ny rekord i antall besøkende, fantastiske utstillere har bidratt og stått på i tre dager til ende og ikke minst mine medarbeidere som har jobbet hardt for å få dette til, forteller en rørt messegeneral og daglig leder i VVS-foreningen, Thor-Jostein Egeland.

Under messens åpningsdag onsdag deltok 2.454. Torsdag var 4.240 innom, mens på messens avslutningsdag endte tallet på 4.289.

Egeland forklarer besøksrekorden slik:

- Det ble tatt noen avgjørende valg i forkant av årets messe i forhold til organisering, markedsføring og gjennomføring av messen. Vi ønsket fullt fokus på de som gjør messa mulig - nemlig utstillerne.

For oss har det også vært veldig viktig at det er VVS-foreningen som eier og arrangerer bransjens største fagmesse og viktigste møteplass, sier han i en pressemelding.

- Gode tilbakemeldinger
VVS-dagene ble arrangert for aller første gang i 1982. Messen har som møteplass stor betydning for eierne, mener VVS-foreningens styreleder, Erland F. Grjotheim.

- Her møter vi fagfolk fra hele VVS-bransjen. Under messen har vi vist frem foreningen og rekruttert mange nye medlemmer, i tillegg har vi møtt mange av de som allerede er medlem. Tilbakemeldingen fra de besøkende og utstillerne har vært veldig bra. Jeg syns det er fantastisk å høre at så mange har fått et godt utbytte av å delta her, sier Grjotheim.

Arild Honningsvåg, direktør eksterne arrangement i Norges Varemesse, er imponert over VVS-dagene 2016.

- Når det kommer til fagmesser, er VVS-dagene blant de absolutt beste i landet. VVS-dagene er godt organisert og det er profesjonalitet i alle ledd. Med tanke på at dere har redusert bemanningen i forhold til tidligere år, er det veldig imponerende å se hva dere har klart å få til. Jeg vil på vegne av Norges Varemesse gratulere med et godt gjennomført arrangement, berømmer Honningsvåg.

God investering
- Vi har satt ny rekord i antall leads. Sånn sett vil jeg si at dette er den beste messen jeg har vært med på i mine 14 år i Armaturjonsson. Vi var litt i tvil om vi skulle være med igjen i år, men bestemte oss i vinter for å delta. Jeg angrer ikke et sekund på beslutningen vi tok, sier Kjell Bernt Kalland, administrerende direktør i Armaturjonsson.