Administrerende direktør Øivind Solbakken i Bertel O. Steen Eiendom (til venstre) og konsernsjef Bjørn Maarud sier seg godt fornøyde med kjøpet av tomten i Nils Hansens vei 9 på Bryn i Oslo. Foto: Jarle Nyttingnes

Bertel O. Steen kjøper Bryn-eiendom

Bertel O. Steen AS har gjennom sitt datterselskap Bertel O. Steen Eiendom AS kjøpt eiendommen Nils Hansens vei 9 på Bryn i Oslo.

Det skriver Bertel O. Steen i en pressemelding onsdag.

Hensikten med eiendommen er, ifølge pressemeldingen, å erstatte dagens forhandleranlegg på Ensjø og Økern som er leide lokasjoner.

Tomten på Bryn ligger ved hovedfartsåren riksvei 150/E6, like etter utløpet av Brynstunnelen i nordgående retning i Oslo. Tomten på cirka tolv mål har vært eid av Gustav Thrane-Steen i en årrekke.

– Bertel O. Steen Eiendom har et uttalt mål om å vokse innen eiendom og å eie strategisk beliggende forhandleranlegg for konsernets bilvirksomhet. Vår plan er å føre opp et moderne bilanlegg, tilpasset kommunens forventninger til bymessig utvikling av tomten og av Bryn som område, i tillegg til et større kontorvolum og kanskje også boliger. All bygningsmasse vil bli nøye tilpasset stedets topografi og prosjektert på en slik måte at vi leder an i transformasjonen av Bryn, den delen som ligger på østsiden av dagens E6, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

– Vi har hatt en fin prosess i forbindelse med handelen, der både selger og vi som kjøper, er godt fornøyde med avtalen. Med tanke på at Gustav Thrane-Steen har hatt sitt virke i bilbransjen gjennom alle år, er det særlig hyggelig at tomten blant annet skal benyttes til et fremtidsrettet bilanlegg, supplerer administrerende direktør Øivind Solbakken i Bertel O. Steen Eiendom.