Berkeley Modular og coBuilder inngår samarbeid

Berkeley Modular og coBuilder inngår samarbeid for optimalisering av modulbygging gjennom digitalisering. 

Berkeley Modular er en del av Berkeley Group som er en av Storbritannias største eiendomsutviklere. I mars annonserte Berkeley Group at de skal gå over fra plassbygging til bruk av prefabrikkerte moduler som skal produseres av en automatisert produksjonslinje i deres nye fabrikk. For å sikre standardisering av deres løsninger er coBuilder valgt som partner. Det betyr at alle data som skal brukes til kalkulasjon, innkjøp, FDV, energiberegninger standardiseres og digitaliseres.

- Avtalen som Berkeley Modular signerte med coBuilder er et viktig steg i overgangen fra manuelle prosesser som nå erstattes av maskinlesbare data som bygger broer mellom prosjektering – bygging – drift av byggverk, heter det i en pressemelding.

CoBuilder har arbeidet de siste tre årene i Storbritannia der aktørene har et stort fokus på byggeprosesser drevet av datakrav fra byggherrer.

- Ved å innføre digitale løsninger for informasjonsstyring i prosjekteringsfasen og skape datakrav som støttes av reelle formål kan Berkeley Modular redusere store kostnader i alle faser, skriver selskapene i meldingen.

- Samarbeidet med Berkeley Modular er strategisk viktig for coBuilder. Vi ønsker gjennom dette samarbeidet å endre måten å tenke digital bygging og med parametrisk design. CoBuilder sine løsninger er basert på at data holdes separat i databaser som knyttes til modell, og ved bruk av åpne API’er kan data flyte fritt mellom BIM Software, FDV systemer, PIM’er og så videre, sier CEO i coBuilder, Lars Chr. Fredenlund.

- Dataene og dokumentene kommer direkte fra produsentene og ikke via tredjeparts løsninger. All dokumentasjon av byggevarer, komponenter og utstyr blir digitalisert gjennom Product Data Templates – maler for digitalisering av produktinformasjon, utviklet på grunnlag av europeiske og internasjonale standarder, sier Fredenlund.

- Det er absolutt nødvendig med bruk av standardiserte generiske Product data Templates og detaljerte produktdata – digitalisert informasjon om produktegenskaper. Dette for å kunne levere moduler av høy kvalitet og bygge bærekraftige boliger. Strukturering av produktdata fra produsenter og leverandører vil hjelpe oss med å kontrollere og kontinuerlig forbedre kvaliteten samt øke levetiden av boligene vi bygger, sier Graham Cleland, bedriftsleder i Berkeley Homes Group.