Foto: Bane Nor Eiendom
Foto: Bane Nor Eiendom

Bane Nor kjøper eiendom i Sandvika for 600 millioner

Leif Tronstads plass 1-7 i Sandvika har skiftet eier. Bane Nor Eiendom har kjøpt eiendommen fra DNB Livsforsikring.

Bane Nor Eiendom har kjøpt eiendommen rett ved sporene i Sandvika. 

– Selskapets oppdrag er å utvikle gode knutepunkter rundt togstasjoner i hele Norge, og med dette kjøpet vil Bane Nor Eiendom få bedre kontroll over området rundt en av Norges travleste togstasjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi kjøpte denne tomten for å skape et bedre knutepunkt og gjøre Sandvika klar for fremtidens jernbane. Å eie tomter så tett på sporet er viktig for oss, både som eiendomsutvikler, men også som støttespiller for jernbanen. Per i dag har vi ikke konkrete planer for eiendommen, som har en god kontantstrøm. Vi ønsker å skape gode områder ved stasjonen, og er åpne for ulike arealformål som understøtter knutepunktet som for eksempel hotell, bolig eller kontorer. Det vil også være naturlig å vurdere utvidelse av jernbanestasjonen (antall spor) og bussterminalen i et lengre perspektiv, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane Nor Eiendom i meldingen.

Morten Austestad. Foto: Terje Boru
Morten Austestad. Foto: Terje Boru

DNB Livsforsikring kjøpte eiendommene på Leif Tronstads plass i Sandvika i 1999. DNB Næringseiendom har på vegne av DNB Livsforsikring forvaltet og videreutviklet eiendommen siden den gang. Eiendommene består av kontorer, handel og parkering. Arealet samlet for kontor og handel er på cirka 13.600 kvadratmeter. I tillegg er det nærmere 440 parkeringsplasser.

– Leif Tronstads plass er en av de siste knutepunkter i Oslo-området som ikke er ferdig utviklet, og det har vært spennende å jobbe med eiendommen og reguleringen av området. Utviklingen vil, etter at Viken Fylkeskommune blir oppløst, bli mer langsiktig enn det DNB Livsforsikrings strategi tilsier. Vi er stolte og glade over å kunne overlate en sentral eiendom med gode leietakere til Bane NOR Eiendom. Vi er fornøyde med salget, og er trygge på at kjøperen vil sikre en god videre utvikling og forvaltning av eiendommen, sier administrerende diirektør Gro Boge i DNB Næringseiendom i meldingen.

Bane Nor Eiendom måtte ut med i underkant av 600 millioner kroner for Leif Tronstadsplass 1-7 i Sandvika. De har det siste året sikret seg flere eiendommer i blant annet i Drammen, Lillehammer og Porsgrunn.