Bane Nor Eiendom har kjøpt Jotuns gamle eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord. Illustrasjon: Bane Nor Eiendom
Bane Nor Eiendom har kjøpt Jotuns gamle eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord. Illustrasjon: Bane Nor Eiendom

Bane Nor Eiendom kjøper sentral Sandefjord-tomt for knutepunktutvikling

Bane Nor har kjøpt opp Jotuns gamle eiendom sentralt i Sandefjord for å utvikle området rundt ny togstasjon under planlegging.

Det skiver Bane Nor i en pressemelding mandag.

Ny togstasjon i Sandefjord er for tiden under planlegging, skriver Bane Nor i meldingen. Nå har Bane NOR Eiendom sikret seg en strategisk plassert tomt for knutepunktutvikling.

Bane Nor Eiendom vant nylig budkampen om Jotuns eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord med et bud på 26 millioner kroner. Overtakelse er 1. mai.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium. Eiendommen ligger sentralt ved Sandefjord togstasjon og rutebilstasjon, og består av flere bygg. Til sammen inneholder byggene litt under 12.000 kvadratmeter. Tomtegrunnen er festet og er samlet på nærmere 10.000 kvadratmeter. Arealene er en del av et større område som, ifølge Bane Nor Eiendoms vurderinger, er egnet for transformasjon fra dagens bruk og over til bolig og næring.

– Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, for å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område, sier prosjektsjef Svein Olav Ellingsen i Bane Nor Eiendom.