Ill. SPINN Arkitekter

Backe skal bygge nytt skolebygg på Kongsberg

Buskerud fylkeskommune og Backe Stor-Oslo har signert en kontrakt på 230 millioner kroner for nytt skolebygg på Kongsberg.

Politikerne i Buskerud fylkeskommune har vedtatt å bygge nytt skolebygg på Flåtaløkka, som er en del av Kongsberg videregående skole . Tirsdag 2. juli signerte fylkeskommunen og entreprenørbedriften Backe Stor-Oslo en samspillsavtale om oppføring av et nytt skolebygg, samt noe ombygging av det eksisterende skolebygget Tinius Olsen.

- Vi ser frem til et spennende og utviklende samarbeid med Buskerud fylkeskommune, og er svært fornøyd med å ha vunnet denne samspillskonkurransen, sier Arne Landmark, administrerende direktør i Backe Stor-Oslo.

Det nye bygget på cirka 5.000 kvadratmeter skal bygges i massivtre med planlagt oppstart våren 2020. Skolebygget skal være klart innen desember 2021.

- Det nye skolebygget skal tilfredsstille BREEAM NOR klassifisering Very Good , og det er en målsetning om å oppnå passivhus og energiklasse A, sier Linn Terese Bakke, prosjektleder i BFK Eiendom.

- Vi har tilegnet oss mye nyttig kompetanse og erfaring fra utviklingen og byggingen av Flesberg skole og ved å benytte det samme teamet vil vi ta med oss denne erfaringen inn i dette prosjektet. Vi gleder oss til å være med på å bygge lokalsamfunn på Kongsberg, sier Landmark.

Samlokalisering og utvikling av Kongsberg videregående skole har vært jobbet med i fylkeskommunen over lang tid.

- Denne kontrakten er et viktig ledd i å kunne realisere et attraktivt og samlende nytt skolebygg på Flåtaløkka, tett ved eksisterende skolebygg Tinius Olsen og ved gamle Kongsberg kino som også skal huse deler av skolen, sier Bakke i BFK Eiendom.

- Vi ser frm til å samarbeide med Backe Stor-Oslo og gleder oss å komme i gang med prosjektet på Kongsberg. Det nye bygget vil bli veldig bra for våre elever og ansatte, avslutter Linn Terese Bakke.

Foran fra venstre: Christian Molt Rise og Arne Landmark fra Backe Stor Oslo samt Tone Mjøs fra Buskerud fylkeskommune. Bak Anna Louise Axelsen og Linn Terese Bakke fra BFK Eiendom. Foto: Buskerud fylkeskommune