Her signeres kontrakten som bekrefter Flesberg kommunens store investering i ny skole, ny idrettshall og ny svømmehall på Stevningsmogen F.v. ordfører Oddvar Garaas i Flesberg, administrerende direktør Arne Landmark i Backe Stor-Oslo og rådmann Jon Gjæver Pedersen i Flesberg kommune. Foto Per Skøien

Backe signerte Flesberg skole

Det var høytidelig stemning i kommunestyresalen i Flesberg da kontrakten for bygging av Flesberg skole 2019 ble signert onsdag 18. oktober. 

Dette er den største enkeltinvesteringen i kommunens historie.

– Dette blir veldig bra, sier ordfører i Flesberg, Oddvar Garaas.

Det er entreprenørselskapet Backe Stor-Oslo som skal bygge skoleanlegget, idrettshallen og svømmehallen på Stevningsmogen. Onsdag kunne direktør Arne Landmark i Backe Stor-Oslo sette sitt navntrekk på kontrakten sammen med ordfører Oddvar Garaas og rådmann Jon Gjæver Pedersen.

- Det er godt å ha kommet hit i denne prosessen etter en lang og innholdsrik reise. Dette er virkelig en historisk dag, sier ordfører Oddvar Garaas.

Ordføreren sier han er glad for at skoleanlegget skal bygges i massivtre, både av hensyn til klima – men også av hensynet til totaløkonomien i prosjektet.

- Når dette skoleanlegget med både idrettshall og svømmehall står ferdig høsten 2019 blir Stevningsmogen helt unikt. Tenk på dette nye anlegget sammen med alle de flotte anleggene som er der fra før. Dette kommer til å løfte hele Flesberg både som bosted, som vertskap for næringsliv og ikke minst i forhold til turistene og hyttefolket, sier en strålende fornøyd ordfører.

Stolte over oppgaven

Administrerende direktør Arne Landmark i Backe Stor-Oslo sier at de er svært motiverte for å ta fatt på oppgaven.

- Vi er stolte over å ha vunnet denne kontrakten. For oss handler dette om å få være med å bygge og utvikle hele lokalsamfunnet. Det ligger i vårt firmas natur, og vi gleder oss veldig til å starte på denne spennende reisen som venter oss oppgaven, sier Landmark.

Det beste stedet

Rådmann Jon Gjæver Pedersen i Flesberg har jobbet i ti år med å finne ut av hvordan fremtidens skolestruktur skal se ut. For rådmannen ble signeringen en svært viktig milepæl, og han har klare ambisjoner for det nye anlegget som skal bygges.

- Dette skal bli det beste stedet for barn og unge til å møtes og lære. Her skal de lære mestre livet som venter. Dette skal bli et trygt sted som gir mye tilbake til alle som ferdes her, sier rådmannen.