Farverikvartalet. Illustrasjon: Eve Images
Farverikvartalet. Illustrasjon: Eve Images

Backe Oppland bygger Farverikvartalet

Backe Oppland har fått jobben med å bygge boligprosjektet Farverikvartalet på Gjøvik.

Det nye kvartalet vil bestå av cirka130 leiligheter, og totalentreprisen for første byggetrinn har en verdi på cirka 166 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver utbyggeren i en pressemelding.

Farverikvartalet AS eies av Utstillingsplassen Eiendom AS (50 prosent), Industribygg eiendomsutvikling AS (31,5 prosent), Gjøvik eiendomsselskap AS (11 prosent) og Agri Eiendom AS (7,5 prosent).

Boligprosjektet vil bli bygget i flere etapper og består av i alt fem bygg.

– Vi er veldig glade for å dra i land et så flott prosjekt som Farverikvartalet. Gjøvik er vårt primærområde, og vi er glade for å kunne være med og sette vårt preg på byutviklingen. Nå ser vi virkelig frem til å komme i gang med byggingen, sier administrerende direktør Hans Jørgen Bjøralt i Backe Oppland i meldingen.

–Vi er veldig fornøyde med å ha kommet til enighet med Backe Oppland om oppføringen av Farverikvartalet, sier Jo Simen Drågen i Utstillingsplassen Eiendom AS.

- Her får vien solid, erfaren og ikke minst lokal aktør som er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi kjenner hverandre godt fra flere tidligere samarbeidsprosjekter, og vi er trygge på at de har det samme fokuset som oss på å levere kvalitet og gode boliger som skal stå seg gjennom mange år. Det er et godt utgangspunkt når vi skal gjøre et realt sentrumsløft, legger han til i meldingen.

Driv Prosjektstyring bistår med prosjektstyring. Arkitekturen i Farverikvartalet er et samarbeid mellom danske Sleth arkitekter, Kontur arkitekter på Gjøvik, Studio NSW fra Hamar og Feste som landskapsarkitekter, opplyser byggherren.