Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Axer Eiendom selger stor utviklingseiendom i Ski til Selvaag Bolig

Axer Eiendom selger Myrfaret 1 og Grenseveien 10 i Ski (Ås kommune) til Selvaag Bolig ASA. Kjøpesummen på omlag 400 millioner kroner skal avregnes når endelig regulering foreligger. 

Eiendommene er i dag næringseiendommer som er fullt utleid. Disse skal fraflyttes fra 2020 og utover mot 2023.

– I kommuneplan for Ås er området planlagt som fremtidig boligområde og Axer har utviklet et spennende boligprosjekt i nært og godt samarbeid med Ås kommune som innebærer cirka 27.000 kvadratmeter med boliger i konsentrert utnyttelse. Eiendommen har vært i vår besittelse i cirka fem år. Eiendommene er opprinnelig ervervet for rundt 120 millioner kroner, siden kjøpene har Axer Eiendom både forvaltet eksisterende næringsbygg på eiendommene og utviklet boligprosjektet, sier adm. dir. Pål P. Syse i Axer Eiendom.

Axer Eiendoms forretningsidé er både å selge både ferdig utviklede prosjekt/områder eller realisere prosjektene og selv så stå for byggeri og salg til sluttkunde. I dette tilfelle har de valgt det første, blant annet fordi at prosjektet er stort med 350-400 boliger.

– Når en organisasjon har jobbet så lenge som fem år med å utvikle et godt prosjekt for markedet og omgivelsene, er det viktig at kjøper kan videreføre og realisere planene videre. Vi er derfor svært fornøyd med at Selvaag Bolig er kjøper, som både er svært dyktige på boligutvikling og har gjennomføringsevne, sier Syse i.