Foto: Hasås

AT Skog SA kjøper alle aksjene i Hasås AS

- Hasås passer svært godt inn i vår strategi. Hasås er et aktivt handelshus og produsent av kvalitetsvarer, med et solid omdømme i markedet.

– Sammen med dyktige ansatte skal AT Skog utvikle selskapet videre. Samtidig er det spennende synergier mellom Hasås, Telemarksbruket og Eikås Sagbruk, sier administrerende direktør Anders R. Øynes i AT Skog i en pressemelding.

Overtakelsen av Hasås skjer med regnskapsmessig virkning fra 1.1.2021.
Tidligere i år har Eikås Sagbruk i Hægebostad og Telemarksbruket i Bø blitt heleid av AT Skog.

Familiebedriften Hasås AS ble startet av brødrene Mathias og Kolbjørn Hasås i 1957. I tre generasjoner har Hasås levert trelast og byggevarer til et bredt spekter av kunder.

– Hasås velger å selge til AT Skog SA da vi ser at de er en sterk industriell aktør, som vil utvikle bedriften videre, og trygge arbeidsplassene i tiden fremover. Vi er sikre på at dette vil bidra til at Hasås blir en enda sterkere aktør i et stadig tøffere marked, sier daglig leder i Hasås, Yngvar Hasås i meldingen. Han fortsetter for fullt som daglig leder i selskapet.

–AT Skog ønsker å ta en mer direkte og aktiv rolle i trebasert verdiskaping, derfor er vi veldig godt fornøyd med å utvide vårt industrielle initiativ i kjøpet av Hasås, sier styreleder i AT Skog, Olav A. Veum.