Det midlertidige badet har helsveiset stålbasseng og vegger og tak er av herdet plast. Badet, som er tegnet av NUNO Arkitekter, skal flyttes når Tøyenbadet står klart. Illustrasjon: NUNO Arkitekter AS

Askim Entreprenør skal bygge midlertidig bad i Oslo - flyttes når Tøyenbadet åpnes

Askim Entreprenør AS skal bygge midlertidig bad på Økern i for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Når Tøyenbadet åpner i 2023, vil badet på Økern flyttes til et nytt sted.

Fram til Tøyenbadet etter planen står klart i 2023, vil idretten og publikum få et midlertidig bad på Økern. Det midlertidige badet på Økern er planlagt ferdigstilt vinteren 2021.

Kontrakten med Askim Entreprenør AS ble signert torsdag 25. juni og byggingen starter til høsten.

- Byrådet skal bygge tre nye bad i Oslo, og mens vi bygger det nye Tøyenbadet skal et midlertidig bad på Økern ivareta noe av bassengkapasiteten. Vi ber folk være tålmodige med at det blir noen magre år for svømming fram mot 2023, men håper bassenget på Økern kan hjelpe på idrettens behov, og også gi et tilbud til publikum i helgene, sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet i en pressemelding.

Når Tøyenbadet åpner, vil det midlertidige badet på Økern flyttes. Dette er en del av Oslo kommunes satsning på gjenbruk og miljø.

- Det midlertidige badet på Økern er et godt eksempel på gjenbruk. Badet bygges slik at det fullt ut kan settes opp og gjenbrukes et annet sted når Tøyenbadet åpner igjen. Dette er helt i tråd med byrådets miljøprofil, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap i meldingen.

Askim Entreprenør AS sier i meldingen at de er glade og stolte over tilliten de har fått.

- Miljø er en stadig viktigere faktor ved bygging i hele landet og i Oslo spesielt. Vi ønsker å være blant de aller beste på miljø i anleggsarbeid, ved blant annet å ta i bruk ny teknologi etter hvert som det blir tilgjengelig. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Thor-Ole Riiser, administrerende direktør i Askim Entreprenør AS.

Det er Kultur- og idrettsbygg Oslo KF som er byggherre.

- Vi er glade for å ha signert kontrakten med Askim Entreprenør AS. Miljøaspektet har vært viktig for oss i valg av entreprenør. Askim Entreprenør AS har levert gode løsninger for anleggsfasen og en miljøplan for arbeidet. Blant annet skal massene gjenbrukes på området. Dette var viktige aspekter for oss i valg av leverandør, sier Eli Grimsby, direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i en kommentar.