Lars Petter Grandahl i Optimera Handel (fra venstre), Sverre Mørch, daglig leder i Asker Trelast og Trond Oseth i Optimera Handel. Foto: Optimera

Asker Trelast melder overgang til Montér

I januar ble det kjent at Optimera kjøper XL-Bygg Drammen, ett av totalt fem byggevarehus eid av Asker Trelast AS. Nå følger de fire andre byggevarehusene etter, og samtlige blir nå Montér-byggevarehus.

Det skriver Optimera i en pressemelding onsdag.

– Vi har gjort en omfattende vurdering, og velger nå å gå over til Montér. Kriteriene som var avgjørende for oss, er profesjonaliteten, logistikkløsningene, digitale løsninger og den offensive markedstilnærmingen i Optimera og Montér, sier Sverre Mørch, daglig leder i Asker Trelast.

I tillegg til nye Montér Gulskogen, er Asker Trelast lokalisert i Asker, Hønefoss, Vollen og Vøyenenga. De fire byggevarehusene som nå melder overgang til Montér vil, ifølge pressemeldingen fra Optimera, ha en samlet omsetning på 120 millioner i år.

– Tilgjengelighet er i dag avgjørende for kunder. Disse fem nye byggevarehusene gir oss en solid geografisk dekning i Vestre Viken med totalt 15 byggevarehus. Vi ekspanderer i et viktig og spennende vekstområde, og ser frem til å rulle ut våre tjenester og konsepter til enda flere, sier Lars Petter Grandahl, direktør i Optimera Handel.

– Alle våre 43 ansatte blir med videre, og med tilgang på erfaring og kompetanse fra to byggevareaktører vil vi gå til markedet betydelig styrket, sier Sverre Mørch i Asker Trelast.