Den nye flerbrukshallen bygges i tilknytning til den eksisterende Leikvollhallen, og vil blant annet få en tilskuerkapasitet på rundt 1.500. Illustrasjon: Terje Grønmo Arkitekter

Asker Entreprenør utvider idrettshall i Asker

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har signert kontrakt med Asker Kommune om utvidelse av Leikvollhallen.

Byggekontrakten har en verdi på 103 millioner uten merverdiavgift, skriver Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Leikvollhallen i Asker skal utvides med en flerbrukshall med plass til nærmere 1500 tilskuere. Den nye hallen skal ligge i tilknytning til den eksisterende Leikvollhallen, som både skal beholdes og være i full drift under hele perioden. Byggherre er Asker kommune, mens finansiering og planlegging skjer i tett samarbeid med Viken fylkeskommune og Asker kommunes idrettsråd.

Planen er at flerbrukshallen på dagtid skal brukes av elever ved Bleiker VGS når de overtar idrettsfagelever fra Asker videregående skole, mens kveldene blir disponible for kommunens mange aktive idrettsutøvere. Tilskuerkapasiteten tar høyde for at basketklubben Asker Aliens skal kunne bruke Leikvollhallen som hjemmearena, men anlegget vil også passe utmerket for håndball, volleyball, badminton, styrketrening og mye mer.

Byggteknisk vil den nye hallen bestå av blant annet en bunnplate på 900 kubikkmeter, 320 hulldekker, åtte dekker i massivbetong og 90 prefabrikerte betongvegger for bæring og avstiving. Fagverk skal leveres i limtre i dimensjoner på 33 x 3 meter. Hallens størrelse vil være på 2.300 kvadratmeter.

Byggearbeidene starter i løpet av sommeren og høsten 2020, og skal være ferdigstilt høsten 2021.