Ø.M. Fjeld bygger hotell i Elverum

Ø.M. Fjeld har inngått totalentreprisekontrakt med Elgstua Bygg om bygging av Elgstua hotell i Elverum. Kontrakten har en verdi på 66 mill. kr. ekskl. mva.

Kontrakten omfatter bygningsmessige og tekniske arbeider eksklusiv ventilasjon, som skal gjennomføres som en egen sideentreprise.

Hotellet skal ifølge en pressmelding bygges i forlengelsen av eksisterende bygg på Elgstua Gjestgiveri, og blir 6 etasjer høyt bestående av 100 nye rom, kurs- og konferanseavdeling, møterom og restaurant fordelt på ca. 5000 m2 BTA.

Hotellets totale romkapasitet blir 112 rom, inkludert de nyoppussede rommene på "gamle" Elgstua Gjestgiveri - som blir implementert i det nye hotellet. Prosjektet er startet opp og er planlagt ferdigstilt i juni 2013.

Bak selskapet Elgstua Bygg AS står Tømte Holding AS og Terningen Arena AS. Terningen Arena eies av Utstillingsplassen Eiendom AS og Elverum kommune. Utstillingsplassen Eiendom på Hamar, som har lang erfaring med å bygge hoteller over hele landet, vil inneha prosjektledelsen for byggeprosjektet.

- Det er ekstra hyggelig med prosjekter i nærmiljøet, og vi gleder oss til hotellet står ferdig, klart for mye liv og røre. Vi er helt sikre på Ø.M. Fjeld klarer å dra dette i havn på en god måte, sier prosjektleder Mette Østby i Utstillingsplassen Eiendom i en pressemelding.

Ø.M. Fjeld etablerte seg på Hamar i 2010 og er fortsatt i en oppbyggingsfase i denne regionen.

– Hamarregionen er et svært viktig marked for Ø.M. Fjelds videre utvikling. Vi er derfor ekstra glade for at vi har blitt vist tilliten til å oppføre et spennende signalprosjekt som Elgstua hotell i Elverum, sier. adm. direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld.

Regionleder Dag Stenersen ser positivt på Ø.M. Fjelds videre utvikling i regionen.

- I 2012 forventer vi å passere 200 mill. kr. i omsetning ved vårt Hamarkontor, noe som vil være en dobling i fra fjoråret.

– Vi opplever stor aktivitet både i Hamar og i Elverum og vi rigger oss nå for å kunne påta oss enda flere større prosjekter i tiden som kommer, legger Stenersen til.