Dagmar knuste nybygget til pinneved

Like før midnatt natt til 2. juledag var tømrer Atle Hoem i Batnfjordsøra på Nordmøre vitne til at stormen bokstavelig talt knuste nybygget hans til pinneved. (Bildekarusell)

− Jeg håpet i det lengste at veggene skulle stå, men kl 23.55 holdt det ikke lenger. Da reiste alt av gårde, sier Atle Hoem.

Byggeindustrien møtte Hoem på byggeplassen 2 juledag formiddag, da skadene etter nattens herjinger var synlige for alle.

Hoem Bygg AS var i ferd med å sette opp et kombinert bolig- og næringsbygg, med fem leiligheter og treningssenter. Før Dagmar blåste alt til pinneved, var alle veggene til 1 etasje kommet opp.

Forberedt på uværet
Hoem forteller at han var forberedt på uværet, og hadde stivet av veggene i forkant. Men det holdt altså ikke mot de voldsomme kreftene.

Et begredelig syn møter Byggeindustrien på industriområdet på Batnfjordsøra. Det er kun en vegg som står igjen, resten ligger strødd utover byggeplassen. Gipsplater, isolasjon og vindsperrer har fått brutal medfart av uværet, og de nyoppførte veggene ligger strødd utover tomta.

− Det var ingenting jeg kunne gjøre annet enn å se på. Det hadde vært livsfarlig å prøve å gå inn og prøve å hindre at stormen tok bygget, sier Hoem.

Starte på scratch
− Sannsynligvis er det bare å bestille container og kaste materialene. Jeg tror ikke noe av dette kan berges, sier Hoem.

Hvordan ser du på det å skulle starte på nytt igjen?

Det er selvsagt tungt, men det må bare gjøres. Så på nyåret setter vi i gang med å bygge opp på nytt, sier Hoem.

Han forteller at det nystartede firmaet skal utvide med to ansatte over nyttår. – Som du ser vil vi ikke mangle arbeid med det første, avslutter Hoem galgenhumoristisk.