Pass opp for Birkensvindlere

Pass opp for svindlere! Noen ønsker å utnytte deltakere som ikke har fått sikret seg plass neste år. Vær obs, skriver arrangørene av Birkenbeineren på sine hjemmessider.

- Vi har blitt kontaktet av deltakere som har blitt forsøkt svindlet på nett. En svensk mann har kontaktet flere og sier selv han har startnummer til rennet, skriver arrangørene.

Etter at deltakere har lagt ut annonse på finn.no med ønske om kjøp av plass får de sms fra en svenske som sier han vil selge startnummeret sitt og at penger må overføres via Westernunion.com. Vi oppfordrer alle som blir utsatt for slike henvendelser om å anmelde forholdet.

For å unngå å bli lurt når du kjøper plass anbefaler vi alle om å sjekke at vedkommende faktisk er påmeldt og står på startlisten; www.birkebeiner.no/Min-Side/Startlister.

- Vi anbefaler også at du bruker FINN Betalingsgaranti for å unngå svindel.

- Vi minner også om lovparagrafen i LOV-2007-06-29-86 der det står at ”Det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den som er påført billetten fra arrangørens side, eller som billetten første gang ble solgt for”, skriver arrangørene.

Omregistering av plasser kan gjøres fra slutten av januar.

Ellers vil vi minne alle i byggenæringen om å søke på de plassene Leca, Norcem og Byggeindustrien sitter med. Vi er hovedsponsor og har gjennom dette lisenser igjen.