Veidekke overtar Kristiseter

Veidekke kjøper alle aksjene i Entreprenør M. Kristiseter AS og blir med dette en av de ledende entreprenører i Møre og Romsdal.

Kristiseter har 80 ansatte og omsatte for i underkant av 200 MNOK i 2009. De har sitt hovedkontor i Åndalsnes med avdelingskontor i Ålesund. Bedriften ledes av Stig Mork (46).

Eiere og ledelsen i Kristiseter er meget positive til at Veidekke overtar virksomheten. Det ble signert en intensjonsavtale om overtakelse med nylig avdøde hovedeier Svein Kristiseter, og denne blir nå fullført i samspill med tidligere hovedeiers etterkommere og selskapets styre og ledelse.

- Med dette oppkjøpet blir Veidekke en komplett samarbeidspartner for kunder på Nord-vestlandet. Fra før har vi omfattende asfalt, pukk og grusvirksomhet, samt grunnentre­prenøren UFO, og kompletterer dette med den ledende byggentreprenøren Kristiseter, sier regionsdirektør Carl Inge Veland i Veidekke Entreprenør AS.

- Vi har ved en rekke anledninger samarbeidet godt med Kristiseter om gjennomføring av prosjekter i regionen, og et nylig oppstartet arbeid med rehabiliteringen av Ålesund rådhus for om lag 120 MNOK er et godt eksempel på dette. Vår oppfatning er at ved å kombinere Veidekkes kompetanse på prosjektutvikling og totalentrepriser med Kristiseters solide gjennom­førings­ressurser og lokale markedsposisjon, vil vi kunne utvikle oss ytterligere og etablere oss som en ledende aktør i denne delen av markedet, legger Veland til.

Selskapet ble etablert i Åndalsnes av Martin Kristiseter i 1945 som en maskin- og betongentreprenør. Selskapet ble etablert av Martin Kristiseter i 1945. I 1987 ble Jernbeton AS sin avdeling i Ålesund kjøpt opp og drevet videre av Entreprenør M. Kristiseter Ålesund AS. I 1993 fusjonerte Entreprenør M. Kristiseter AS, Entreprenør M. Kristiseter Ålesund AS med Rauma Bygg AS til dagens selskap. 

De er i dag en av de største entreprenørene i Møre og Romsdal. De siste 25 årene har hovedtyngden av virksomheten vært i Ålesundsområdet, men arbeidsområdet dekker hele Møre og Romsdal, samt deler av Sogn og Fjordane og Oppland. Virksomheten utfører oppdrag i delte-, hoved- og totalentrepriser, og bygger næringsbygg, kirker, kulturhus, skoler, sykehjem, boliger, kaier og bruer. Forretningsidéen er å utføre delte entrepriser og totalentrepriser opp til 100 millioner kroner.

Entreprenør M. Kristiseter AS eies 95 prosent av Kristisetergruppen, 3 prosent av Åge Kvam og 2 prosent av Erik Austnes. De to sistnevnte er ansatt i selskapet.

 Nøkkeltall (beløp i MNOK):

Selskapet hadde pr 31.12.09 en totalbalanse på 98 MNOK, en egenkapital på 33 MNOK og en positiv rentebærende posisjon på 20 MNOK.