Utbygging for 8,5 mrd på Voss

Ny kommunedelplan gir klarsignal for bygging av 3 400 hytter og leiligheter til en verdi av 8,5 milliarder kroner i Myrkdalen på Voss.

Blir Myrkdalen tre mil nord for Voss det nye Trysil? Fylkesmannen har i alle fall godkjent en kommunedelplan som sørger for at Myrkdalen kan bli en gigantisk alpindestinasjon.

– Det blir 3 400 boenheter. Ikke bare hytter, men også hotellrom og leiligheter, sier markedssjef Per Berge i Voss Fjellandsby til Finansavisen. I dag finnes det seks trekk og heiser i Myrkdalen. Finansavisen melder at det etter planen skal bygges ytterligere fire. Teoretisk kapasitet etter full utbygging blir 12 000 skigjester per dag, mot dagens 3 000.

Første byggeprosjekt ut i Myrkdalen blir et stort leilighetshotell, som kan bli igangsatt allerede til våren. Ifølge Finansavisen vil prisene starte på 1,4 millioner kroner for de minste leilighetene på 29 kvadratmeter. Salget starter i mars.

En moderat gjennomsnittspris på 2,5 millioner kroner for hver av de 3 400 fritidsboligene vil gi en samlet verdi på 8,5 milliarder kroner. Da er alpinanlegget holdt utenfor.

På eiersiden er kjøpesenterkonsernet Sektor Gruppen største aktør.