Årets miljøbedrift i Mesterhus

Henning Bygg As ble årets miljøbedrift i Mesterhusgruppen.


- Prisen deles ut årlig til den Mesterhusbedrift som særskilt har utmerket seg på energi- og miljøområdet ved å ha bidratt aktivt i utviklingen og utprøvingen av nye energi- og miljøriktige løsninger, bidratt til positiv miljøprofileringen av Mesterhuskjeden, og bidratt til å øke markedsandelen for energi- og miljøriktige boliger. Prisen deles ut av administrasjonen i Mesterhus Norge, sa Arve Solheim ved overrekkelsen av prisen.

Juryens begrunnelse

2007 var et år hvor klimaendringer og globale miljøutfordringer preget mediabildet, og hvor miljø seilte opp som et svært viktig tema på den politiske dagsorden. Som kjent var Mesterhuskjeden den første norske boligprodusenten som fikk lisens for Svanemerking, og Mesterhus fikk stor medieoppmerksomhet i forbindelse med lanseringen av Svanemerket i januar 2007. Og siden har vi hatt masse artikler og reportasjer i tidsskrifter, aviser, radio og TV om Svanemerking.

Flere Mesterhusmedlemmer har i 2007 utmerket seg ekstra mye på miljøområet og bidratt til å profilere Mesterhuskjeden som eneren på miljø.

Et eksempel er Tømrer Service AS i Volda som oppførte en Svanemerket utgave av hustypen Moland. Det var et EAT-prosjekt, og huset ble innflyttet i februar 2008. Tømrer Service AS ble som vi alle husker årets markedsfører 2006, og de har i 2007 i høyeste grad lykkes med å å profilere prosjektet i media. Det har vært innslag i aviser og på TV. Kjempebra!

En annen sterk kandidat er Fokus Bygg AS på Valderøy. Fokus Bygg har oppført en Svanemerket utgave av hustypen Karita. Også det EAT. Og nå rundt nyttår satte de i gang med gravearbeidene for et større Svanemerket feltprosjekt med hele 17 boenheter.

Fokus Bygg AS har vært aktive utad og bidratt til å profilere Mesterhusnavnet og Svanemerkede småhus i media. Dessverre kom dette siste prosjektet så sent i gang, at vi ikke kunne kreditere det fullt ut på 2007-regnskapet. Fokus Bygg nådde derfor ikke helt til topps i konkurransen om å bli Årets miljøbedrift 2007, men de er en usedvanlig sterk kandidat til neste års miljøpris.

Så over til vinneren:
Årets miljøbedrift 2007 er et medlem som allerede i fjor aspirerte til prisen årets miljøbedrift. Men 2006 var for tidlig. Ved å oppføre Norges første Svanemerkete småhus har de i 2007 greid å profilere Mesterhus på en særdeles positiv måte. Om ikke A-kjendiser, så er de som jobber i firmaet nesten å anse som B-kjendiser etter å ha vært intervjuet et utall ganger av TV, radio og aviser.

I dette første svanemerkede prosjektet har det vært en sann glede å samarbeide med de ansatte i firmaet, og de har løst praktiske utfordringer underveis på en fremragende måte.

Årets miljøbedrift 2007 er selvfølgelig Henning Bygg AS. Henning Eskeland mottok prisen på vegne av de ansatte i firmaet.