Starter salg av I-Bjelker i Norge

Hunton Fiber AS lanserer Hunton I-Bjelken i det norske byggemarkedet.

Bjelken brukes som bjelkelag i gulv og som sperrer i tak, samt som stendere i vegg. Bakgrunnen for satsningen er en økende etterspørsel etter å bruke I-bjelker som bærende elementer i trekonstruksjoner. Nye byggeforskrifter betyr økende krav til isolasjon og bruk av I-bjelker blir da en kostnadseffektiv løsning.

Hunton ønsker å videreutvikle markedet for den type bjelker og markedsfører Hunton I-bjelken som "fremtidens byggesystem". Bæresystemet vil kunne leveres ferdig prosjektert hvor hver enkelt bjelke blir kappet til korrekt lengde. I tillegg vil bjelkene bli forsterket der nødvendig, samt kunne leveres ferdig isolert i steg for enklere isolering. Dette vil spare husbyggere for arbeidstimer og kostnader.

Hunton I-Bjelken innehar både ETA (European Technical Approval) og NTG (Norsk Teknisk Godkjennelse). Bjelken blir produsert av Europas største I-bjelke fabrikk i Polen og fraktet til Norge for foredling. Prosjektering, kapping, forsterkning, markedsføring og salg blir ivaretatt av Hunton Fiber AS. For å sikre nødvendig kapasitet innenfor prosjektering og foredling har Hunton Fiber AS inngått et strategisk samarbeid med Takstolfabrikken AS på Skreia.

Hunton I-Bjelken vil bli presentert under Bygg Reis Deg på Lillestrøm 18. - 23. september.

Hunton Fiber AS ser veldig positivt på markedspotensialet til I-Bjelken og arbeider i dag med lanseringsplan også for det svenske markedet. Selskapet er i dag en ledende leverandør i Norden innenfor vind- og lydprodukter (blant annet Asfalt Vindtett, Asfalt Undertak og Silencio) og har også med stor suksess lansert energibesparende lyd/varme produkter de siste årene (som Silencio Thermo og Silencio EL). Satsningen på I-Bjelker underbygger selskapets posisjon som en viktig leverandør til det nordiske byggemarkedet.